Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021

Καμαρώνουν στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών;





«Εθνική Μακεδονίας» από την κρατική τηλεόραση των Σκοπίων που χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Η πρεμιέρα των Σκοπίων στο Euro2020 (και ντεμπούτο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση) μπορεί να ήταν αρνητική (ήττα 3-1 από την Αυστρία), αλλά αυτό που ήθελαν να επικοινωνήσουν οι γείτονες το κατάφεραν. Εξαφανίστηκε το «Βόρεια Μακεδονία» και σε πρώτο πλάνο ήταν το σκέτο «Μακεδονία».



Δεν ήταν μόνο η φανέλα της εθνικής ομάδας που έγραφε τα αρχικά της «Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μακεδονίας» (FFM), αλλά και οι εκατοντάδες οπαδοί στις εξέδρες με κασκόλ και φανέλες που έγραφαν «Μακεδονία», ενώ και ο ήλιος της Βεργίνας εμφανίστηκε σε πανό.

ADVERTISING


Μιλάμε για πλάνα και φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε όλον τον πλανήτη. Και δεν φαίνεται το «Βόρεια Μακεδονία» πουθενά.


Κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τον αγώνα των Σκοπίων με την Αυστρία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, «MRT», η οποία έχει τα δικαιώματα του EURO 2020 στη «Βόρεια Μακεδονία».

Παρά το γεγονός ότι η «MRT» χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό (όχι από ανταποδοτικό τέλος) και ως εκ τούτου, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας, στη μετάδοση του αγώνα έπραξε εντελώς το αντίθετο, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα: οι δύο σχολιαστές του αγώνα έκαναν συνεχώς λόγο για «εθνική της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα «Μακεδονία».

Σε καμία περίπτωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν έκαναν λόγο για «εθνική της Βόρειας Μακεδονίας» ούτε χρησιμοποίησαν τη νέα ονομασία της χώρας, «Βόρεια Μακεδονία».

Κατά τα άλλα,ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ έλεγε ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του δεν υποχρεούται να μετατρέψει και να προσαρμόσει το όνομά της στη νέα ονομασία της χώρας, καθώς αυτή δεν επιχορηγείται από το κράτος. Η κρατική τηλεόραση όμως επιχορηγείται.

Διαβάστε σχετικά: Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους γράφουν οι Σκοπιανοί τις ελληνικές ενστάσεις για το «Μακεδονία» στη φανέλα του Euro










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου