Πέμπτη, Δεκεμβρίου 09, 2021

Εισαγγελική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ





Άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κενές ώστε να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία VIP πρόσωπα.

Οι επίμαχες καταγγελίες, μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που, ήδη, διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.



Στόχος της έρευνας είναι να ελεγχθεί η βασιμότητα της καταγγελίες και διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Εξοργισμένος δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες θα κληθεί από την Δικαιοσύνη. «Τις επόμενες μέρες θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποδείξει αυτά τα οποία λέει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι πρόκειται για ψεύδη και δήλωσε ότι θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου