Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

«Τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο περιγράφονται»! Ο Σκρέκας στον κόσμο του




Με χιλιάδες νοικοκυριά εντός Αθηνών να είναι για τέταρτη μέρα χωρίς ρεύμα…

Στο… χορό των αποζημιώσεων δεν αποκλείεται να μπει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για όσους πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί και ταλαιπωρούνται ακόμα (για τέταρτη μέρα…) από τις διακοπές της ηλεκτροδότησης, καθώς η λέξη αποζημίωση, φαίνεται πως είναι η νέα κυβερνητική «καραμέλα».

Όπως είπε ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας, «έχουμε δύο κατηγορίες προβλημάτων: η πρώτη να έχουν καταστραφεί ηλεκτρικές συσκευές από τις μεταβολές στην τάση, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να διορθώσει τις βλάβες και σε αυτήν η διαδικασία είναι απλή και η αποζημίωση είναι άμεση. Η δεύτερη, εξετάζουμε να δούμε αν θα μπορούμε να αποζημιώσουμε αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί από την διακοπή ηλεκτροδότησης».

Σύμφωνα με τον κ.Σκρέκα δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένας μόνιμος μηχανισμός αποζημίωσης για περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης, αλλά αυτό είναι ακόμα υπό σκέψη.


«Κάνουμε ότι μπορούμε για να δούμε αν μπορούν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν. Αυτό όμως δεν είναι μόνιμη λύση. Η μόνιμη λύση είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων», είπε ακόμα μεταξύ άλλων.
Εκτός τόπου και χρόνου ο Υπουργός

Όσο για τα χιλιάδες σπίτια που είναι ακόμα χωρίς ρεύμα (κι ας λέει ο ΔΕΔΔΗΕ ότι ο αριθμός έχει πέσει κάτω από 1.000), ο Υπουργός εκτίμησε πως «μέχρι το μεσημέρι πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί παντού και η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί».

Βέβαια ακολούθησε ένα σχόλιο εξοργιστικό από τον κ.Σκρέκα, το οποίο υπενθύμισε ότι ανήκει σε μια Κυβέρνηση χωρίς ενσυναίσθηση: «Τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο περιγράφονται! Ο συντονισμός μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμων ήταν καλός, γι΄ αυτό και μέσα σε 48 ώρες αποκαταστάθηκε το 95% των βλαβών»!

Και το λέει αυτό ο κ.Σκρέκας, με χιλιάδες σπίτια να παραμένουν για τέταρτη μέρα χωρίς ρεύμα στην Αθήνα. Όχι σε κανένα βουνό, ή σε κανένα νησί, που δυστυχώς η κατάσταση αυτή είναι συνηθισμένη, αλλά στην Αθήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου