Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

Δημοσκόπηση Prorata / Ο Μητσοτάκης φταίει για το χάος στους δρόμους της Αττικής



Οι πολίτες αποδίδουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη μεγαλύτερη ευθύνη - Μεγάλη δυσαρέσκεια και στους ψηφοφόρους της ΝΔ


Στη σέντρα βγάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι πολίτες καθώς αποδίδουν στον πρωθυπουργό τη μεγαλύτερη ευθύνη για το χάος στους δρόμους της Αττικής εξαιτίας του χιονιά. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του tvxs.gr, αναφορικά με το πρόσωπο που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το χάος που επικράτησε στην Αττική με το κλείσιμο κεντρικών οδικών... αρτηριών, το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (33%), ενώ ακολουθεί ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης (20%).


Ποσοστό 16% συγκεντρώνουν η Περιφέρεια, δηλαδή ο Γιώργος Πατούλης, και οι «ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης αυτοκινητόδρομων». Τέλος ένα 9% αποδίδει την ευθύνη στους «οδηγούς που δεν έλαβαν σοβαρά τις προειδοποιήσεις».(TVXS.GR)

Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα θεωρεί πως ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος (87%). Συγκεκριμένα, το 66% θεωρεί πως «σίγουρα» δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος, ενώ το 22% δηλώνει πως «μάλλον» δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος.
(TVXS.GR)

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κυβερνητική διαχείριση αποδοκιμάζει και η πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ και μάλιστα με το πολύ υψηλό ποσοστό του 70%. «Καθόλου/ Όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένος» δηλώνει και το 98% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το 94% αυτών του ΚΙΝΑΛ.(TVXS.GR)

Με βάση την ηλικία, στο σύνολο των ηλικιακών κατηγοριών, για άλλη μια φορά η πλειονότητα θεωρεί πως ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος. Το μεγαλύτερο ποσοστό συναντάται και πάλι στις ηλικίες 17-34 ετών (91%) και ακολουθεί η ηλικιακή κατηγορία 35 έως 54 με 89% και η κατηγορία άνω των 55 ετών με 86%


Με βάση την κομματική προτίμηση, και πάλι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ εμφανίζονται απογοητευμένοι με το 73% να δηλώνει πως ο κρατικός μηχανισμός «σίγουρα ή μάλλον» δεν ήταν προετοιμασμένος για τη διαχείριση της κακοκαιρίας. Για όσους αισθάνονται πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αποδοκιμασίας είναι σχεδόν καθολικό (97%), ενώ στο ΚΙΝΑΛ ανέρχεται στο 90%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου