Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023

Επικίνδυνες χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι Νέο μήνυμα 112 για την Αττική το πρωί της Δευτέρας. Προσοχή έως το μεσημέρι, συνεχίζονται οι επίκινδυνες χιονοπτώσεις.







 


Προειδοποίηση απέστειλε η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 για την περιοχή της Αττικής λίγο πριν από τις 7.30 το πρωί της Δευτέρας, συνιστώντας προσοχή στους κατοίκους, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ώρες.


Το μήνυμα του 112 - πρόκειται για το τρίτο στην περιοχή της Αττικής - προειδοποιεί για επίκινδυνες χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι σήμερα.


  
Υπενθυμίζεται πως σήμερα στην Αττική βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλειστούς δρόμους, κλειστά είναι τα σχολεία σε όλο το νομό, ενώ δεν λειτουργούν τα μαγαζιά και τα εμπορικά στα βόρεια. Παράλληλα, υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του Μετρό, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια. Δείτε ΕΔΩ τον αναλυτικό οδηγό επιβίωσης στην πρωτεύουσα.
Χιονίζει σε όλη την Αττική και στο κέντρο της Αθήνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία δείχνει τα δόντια της από το ξημέρωμα στην Αττική, φέρνοντας χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ξύπνησαν σε ένα λευκό τοπίο, με το χιόνι να πέφτει πυκνό στα νότια προάστια, αλλά και στο Σύνταγμα, ενώ το έχει ήδη στρώσει στις οροφές των αυτοκινήτων και στους δρόμους των νοτίων.




Στα λευκά η Νέα Σμύρνη, στιςς 6 το πρωί.
Ποιες περιοχές θα χτυπήσει με χιόνια σήμερα η «Μπάρμπαρα»

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη θα βρεθούν σήμερα στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία έφερε πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Όπως ανέφερε χθες, Κυριακή, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σήμερα αναμένεται το μεγάλο «χτύπημα» της κακοκαιρίας σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Όπως και έγινε.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε σήμερα το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Παρασκευή, αναφέροντας τις περιοχές που θα «χτυπήσει» η Μπάρμπατα.


Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.


Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Live η πορεία της κακοκαιρίας από το Windy:


Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Από τις 11 το βράδυ έως και αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και το ύψος των Οινοφύτων, η οποία δεν αναμένεται να ανοίξει πριν τις 8 το πρωί. Αποφάσεις θα ληφθούν στη νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας σε λίγη ώρα.

Διακοπή της κυκλοφορίας έχουμε και στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του Τελεφερίκ στο ρεύμα προς Πάρνηθα αλλά και στη Λεωφόρο Φυλής από το ύψος της οδού Θρασυβούλου, στο ρεύμα προς Χασιά.


Λίγο πριν από τις 7.30 το πρωί αποφασίστηκε να κλείσει και η Λεωφόρος Κατεχάκη στα δύο ρεύματα στο ύψος της Ηλιούπολης.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου