Τρίτη, Ιουνίου 06, 2023

Ντράμερ Πυξ Λαξ: Επιστρέφει στη φυλακή - 4 χρόνια με αναστολή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης Ο 70χρονος ντράμερ επιστρέφει στην φυλακή όπου εκτίει ποινή 5ετους κάθειρξης για άλλη υπόθεση.




Michael Dobrinski/Unsplash

 

 


Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για την μία από τις τέσσερεις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών για τις οποίες δικάστηκε.


Το δικαστήριο απάλλαξε τον 70χρονο από τις άλλες τρεις υποθέσεις που τον βάρυναν, κρίνοντας ότι οι πράξεις που του αποδίδονται είναι πλημμεληματικού βαθμού και έτσι έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.





Στον μουσικό αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ για την αναστολή ορίστηκε όρος η υποχρεωτική εμφάνιση του καταδικασθέντα σε Αστυνομικό Τμήμα σε τακτά διαστήματα.

Ο 70χρονος μουσικός επιστρέφει στην φυλακή όπου εκτίει ποινή 5ετους κάθειρξης που του επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στον Ωρωπό το 2011-2013.
Τι είχε αναφέρει στην απολογία του

Ο καταδικασθείς, κατά την απολογία του για την υπόθεση του Ωροπού, υποστήριξε πως δεν παρενόχλησε το παιδί αλλά οι γονείς έκαναν την ανήλικη να πιστέψει ότι όντως υπήρξε θύμα εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική της αστάθεια.

«Νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο κρατουμένων και σύντομα θα κάνω επέμβαση για τον προστάτη. Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πως έφτασα σε αυτό το σημείο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.


Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας για το αν το παιδί επισκεπτόταν το σπίτι του, ο κατηγορούμενος αν και αρχικά ήταν κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στη συνέχεια υποστήριξε: «Μόνο με τους γονείς της. Και με τη φίλη της. Δεν ήμουν θυρωρός ούτε έπαιρνα παρουσίες. Μπορεί να είχε έρθει και να μην την έχω δει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου