Τρίτη, Ιουνίου 06, 2023

Αυστηρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στο ρεσιτάλ κυνισμού Σκυλακάκη προς τους 800.000 που μένουν χωρίς υγειονομική κάλυψη!

 

Για «ρεσιτάλ κυνισμού» του Θεόδωρου Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έμειναν εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο κ. Σκυλακάκης όχι μόνο ομολόγησε ότι μένουν ακάλυπτοι, αλλά υπερασπίστηκε κιόλας αυτή την επιλογή μιλώντας για ανταποδοτικότητα και επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευσης, στον απόχο των δηλώσεων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε κυνικά ότι «η ασφάλιση έχει ένα βαθμό ανταποδοτικότητας. Ο φορολογούμενος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας που πληρώνει κανονικά την εισφορά του, γιατί αυτός θα πρέπει να επιβαρυνθεί πολλαπλά;». 

«Το γεγονός ότι η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής, για τον κ. Σκυλακάκη είναι αδιάφορη λεπτομέρεια. Απέναντι στην αδιαφορία της ΝΔ για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντά με ένα συγκροτημένο σχέδιο ρύθμισης των χρεών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
«Ρεσιτάλ κυνισμού Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης»

Την ημέρα που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μένουν εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, τα στελέχη της ΝΔ προκαλούν με τον κυνισμό και την αλαζονεία τους.

Ο κ. Σκυλακάκης όχι μόνο ομολόγησε ότι μένουν ακάλυπτοι, αλλά υπερασπίστηκε κιόλας αυτή την επιλογή μιλώντας για «ανταποδοτικότητα» και «επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων».

Το γεγονός ότι η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής, για τον κ. Σκυλακάκη είναι αδιάφορη λεπτομέρεια.

Απέναντι στην αδιαφορία της ΝΔ για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντά με ένα συγκροτημένο σχέδιο ρύθμισης των χρεών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής.

Όλα ξεκίνησαν από τη σημερινή αναφορά του Θεόδωρου Σκυλακάκη, πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, στον Real Fm. «Η ασφάλιση έχει ένα βαθμό ανταποδοτικότητας. Ο φορολογούμενος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας που πληρώνει κανονικά την εισφορά του, γιατί αυτός θα πρέπει να επιβαρυνθεί πολλαπλά;» διερωτήθηκε κυνικά ο Θ. Σκυλακάκης.

Απ’ την ίδια συχνότητα του απάντησε αμέσως ο Αλέξης Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Τι μας λέει τώρα ο κ. Σκυλακάκης; Να πάνε να κόψουν το λαιμό τους αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν; Αυτή είναι η ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας; 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν ούτε 60,3 ευρώ το μήνα, τόσο είναι, για να διασφαλίσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Και τους λέει ο κύριος Σκυλακάκης και η ΝΔ “αν μπορούσατε ας πληρώνατε, εφόσον δεν μπορείτε, πρόβλημά σας”».

Ο κ. Χαρίτσης συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες μνημονίων πέρασε τον νόμο έτσι ώστε 2,5 εκατ. συμπολίτες μας μεταξύ αυτών και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες – να μπορούν έστω και όντας ασφαλιστικά μη ενήμεροι, να μπορούν να καλυφθούν ιατροφαρμακευτικά από το δημόσιο σύστημα υγείας».

«Τώρα αυτό το οποίο μας λέει ο κ. Σκυλακάκης και η Ν.Δ., τι θα λέει μετά στο ενδεχόμενο, απευκταίο, μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας; Θα λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι εφόσον δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, σκεφτείτε 60 ευρώ το μήνα, θα μένουν ακάλυπτοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου