Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023

Διευκρινίσεις ΕΦΚΑ για τη σύγχυση στην πληρωμή των συντάξεων...(σσ Για τους δημοσιογράφους που τους αλλαξε κατηγορία ομως δέν λενε τίποτα.Και η ΕΣΗΕΑ δεν αντέδρασε)

 




Τεράστια σύγχυση δημιουργήθηκε στους συνταξιούχους αναφορικά με τις νέες ημερομηνίες πληρωμής των
συντάξεων από το μήνα Οκτώβριο 2023 και μετά.

Με νέα... ανακοίνωσή του ο e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει τις νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το μήνα Οκτώβριο 2023 και μετά, τις οποίες γνωστοποίησε με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την 1η Σεπτεμβρίου 2023 (https://www.efka.gov.gr/el/deltia-typoy/deltio-typoy-214) αλλά όπως αποδεικνύεται και εκ των υστέρων δεν γνωστοποιήθηκε όπως έπρεπε στους άμεσα ενδιαφερόμενους, που δεν είναι άλλοι από τους συνταξιούχους.

Για να μη θυμηθούμε ότι η αλλαγή, που σπρώχνει όλο και προς τα πίσω την πληρωμή των συντάξεων είναι μία λογική που ξεκίνησε από τα χρόνια του μνημονίου. Ο e-ΕΦΚΑ και η διοίκηση του πρέπει να γνωρίζουν ότι για τους συνταξιούχους και δη για εκείνους που επιβιώνουν με τη σύνταξη μέχρι τα μισά του μήνα, ακόμη και 24 ώρες καθυστέρηση αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Πολλώ δε μάλλον όταν με τη σύνταξη είναι συνδεδεμένοι λογαριασμοί ενέργειας, πιστωτικών δανείων και άλλων μηνιαίως υποχρεώσεων.

Με τη νέα ανακοίνωση ο ΕΦΚΑ ενημερώνει τους συνταξιούχους ότι, «επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι [covid-19] για την κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν.4611/2019- πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται, ως εξής: 

για τους συνταξιούχους από πρώην Ταμεία μη μισθωτών: η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
για τους συνταξιούχους από τα πρώην Ταμεία μισθωτών: η τέταρτη εργάσιμη ημέρα  απ' το τέλος του μήνα. Κατά συνέπεια, για τις ανωτέρω δύο διακριτές κατηγορίες συνταξιούχων οι ημερομηνίες για την πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ έγιναν για μεν τους συνταξιούχους από Ταμεία μη μισθωτών χθες, στις 26/09/2023, για δε τους συνταξιούχους από Ταμεία μισθωτών αύριο, στις 28/09/2023, ημέρα Πέμπτη, 
Επίσης, οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους συνταξιούχους από Ταμεία μη μισθωτών στις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη, για δε τους συνταξιούχους από Ταμεία μισθωτών στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα. 

Οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ για τον Δεκέμβριο θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου