Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023

Η Ζωή, η μήνυση στον Κίσινγκερ και οι «κακές γλώσσες» της Βουλής Έσταξαν «δηλητήριο» γύρω από το περιστύλιο της Βουλής οι «κακές γλώσσες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 
 


Το αληθινό «γεράκι» της αμερικανικής διπλωματίας, τον Χένρι Κίσινγκερ, είχε μηνύσει το 2003 η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το αποκάλυψε η ίδια από το βήμα της Ολομέλειας.


Με απορία και έκπληξη οι βουλευτές, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους servicers, άκουσαν να τους εξηγεί η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας πως τότε, πριν από 20 χρόνια στα πρώτα της νομικά βήματα, είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του Χένρι Κίσινγκερ - ο οποίος χθες άφησε τα εγκόσμια σε ηλικία 100 χρονών - για τα εγκλήματα πολέμου που είχε διαπράξει, κυρίως, για αυτά απέναντι στον κυπριακό λαό επί επταετίας. «Δεν το μετανιώνω» είπε με ζέση η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Έσταξαν «δηλητήριο» γύρω από το περιστύλιο της Βουλής οι «κακές γλώσσες», σχολιάζοντας όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

 
 


 




«Του το φύλαγαν κρυφό τόσα χρόνια», είπε η πιο «φαρμακερή» από αυτές, «του το είπαν προχθές, δεν το άντεξε και έφυγε από αυτόν τον μάταιο κόσμο». Έτερος της ομήγυρης το συνόψισε πιο φιλοσοφημένα λέγοντας «τι κοράκια, τι γεράκια» - εννοώντας τους servicers του νομοσχεδίου και τους υπουργούς Εξωτερικών στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου