Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024

Λήγουν νωρίτερα οι φορολογικές δηλώσεις 2024: Η προθεσμία χωρίς παράταση Χωρίς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις 2024. Ο Κωστής Χατζηδάκης έδωσε την τελευταία προθεσμία. Πότε κλείνει το Taxisnet.






 
 


Θέμα λίγων 24ωρων είναι η έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2024. Φέτος, όμως, θα υπάρξει μεγάλη ανατροπή, που «σπάει» το μοτίβο πολλών ετών. Όπως ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους το οικονομικό επιτελείο, δεν θα δοθεί καμία παράταση αυτή τη χρονιά, γεγονός που σημαίνει ότι η προθεσμία για τη φορολογική δήλωση λήγει νωρίτερα, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι η 31η Ιουλίου 2024.


Και παρότι ο Χάρης Θεοχάρης είχε σημειώσει ότι αν υπάρξει καθυστέρηση στο άνοιγμα του Taxisnet, θα δοθεί παράταση για κάθε ημέρα καθυστέρησης και όχι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, υπογράμμισε ότι φέτος δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης:


«Θα μείνουν ανοιχτές μέχρι 31 Ιουλίου, αλλάζει το σύστημα. Γιατί άκουσα "δίνετε παράταση επειδή αργεί να ξεκινήσει", αλλάζει το σύστημα. Προσέξτε, εξαντλούμε από την αρχή όλη την περίοδο πριν από τις διακοπές, γιατί ας πούμε η 1η Αυγούστου στην Ελλάδα θεωρείται περίοδος που ξεκινάνε οι διακοπές των εργαζομένων, εκείνο όμως που ξεκαθαρίζουμε είναι ότι ΔΕΝ θα δώσουμε παράταση, είμαι εναντίον των παρατάσεων, θέλω να κάνω ξεκάθαρους τους λογαριασμούς και με τους φίλους μας τους λογιστές. Έχουμε όσους μήνες έχουμε στη διάθεσή μας να κάνουμε τις δηλώσεις, δεν χρειάζεται να πάμε να τις κάνουμε στις 30 Ιουλίου».
ΕΔΩ η φορολογική δήλωση 2024 με gov.gr και Taxisnet

Για να κάνετε δήλωση για το φορολογικό έτος 2023, θα πρέπει να μπαίνετε ΕΔΩ στο Taxisnet ή ΕΔΩ μέσω gov και στη συνέχεια να ακολουθείτε τα εξής βήματα:Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης.
Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).
Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
Υποβάλω τη δήλωση.
Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Από τον ίδιο ιστότοπο της ΑΑΔΕ μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα Εκκαθαριστικά Σημειώματα/Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου για τα οικονομικά έτη 2003 και εφεξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου