Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024

Το 20% του Κασσελάκη και τα γκάλοπ για το ΠΑΣΟΚ...

 


Ο Κασσελάκης τον έβαλε τον πήχη. Για την ακρίβεια είναι νέος πήχης αυτός, διότι στην αρχή έλεγε για πρωτιά στις εκλογές. Τώρα έκανε λόγο από τα πέρατα του Αιγαίου όπου αρμενίζει, για 20%...

Ο στόχος μοιάζει εξαιρετικά δύσκολος βέβαια, με δεδομένο ότι αυτή την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15%. Αλλά αν υπολογίσει κανείς ότι πριν δύο μήνες ήταν στο 10%, γιατί να μην φλερτάρει και με το 20% δεν σαράντα μέρες, από τη στιγμή που δεν ρευστοποιήθηκε στις απότομες στροφές;

Ρωτώντας διάφορους παράγοντες αν έχει κάποια στοιχεία και βάζει αυτό το στόχο, μου μετέφεραν ότι κάποιες προβολές φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από 17%. Άρα, ένα… φύσημα είναι μέχρι το 20%. 

Βέβαια, υπάρχουν τα φυσήματα που σε ανεβάζουν και φυσήματα σαν αυτά του Αιγαίου που σε κρατούν καθηλωμένο, όπως συμβαίνει συχνά πυκνά αυτές τις μέρες με το σκάφος του Κασσελάκη…

Τα γκάλοπ, το ΠΑΣΟΚ και τρεις για την επόμενη μέρα

Με ή χωρίς φυσήματα, το πρόβλημα το έχει το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο ΠΑΣΟΚ άρχισε τα καλά του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές: Αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις!

Το επιχείρημα είναι ότι παραδοσιακά τα γκάλοπ υποεκτιμούν το τελικό εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

Κι όμως, έχουν άδικο όσοι το λένε. Πάνω από 20 γκάλοπ πριν τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, έφεραν το ΠΑΣΟΚ περίπου στο 10,5%. Δηλαδή η απόκλιση ήταν λιγότερη από μιάμιση μονάδα. Το ελαφρά υψηλότερο ποσοστό που έλαβε τελικά το ΠΑΣΟΚ οφειλόταν στην κινητοποίηση παραδοσιακών προσωπικών μηχανισμών των υποψηφίων βουλευτών, με στόχο τον σταυρό.

Τον Ιούνιο που έλειπε η μάχη του σταυρού και οι μηχανισμοί αυτό δεν έτρεξαν, τα γκάλοπ έπεσαν για λίγο έξω, αλλά από την… ανάποδη. Έδιναν στο Κίνημα μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που τελικά πήρε.

Τι σημαίνει όλο αυτό; Ότι τυχόν απόκλιση των γκάλοπ δεν θα είναι μεγαλύτερη της μίας μονάδας.

Γι’ αυτό και πολλοί αναμένουν ότι θα πιεστούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες στελέχη, όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος. Για τον Χάρη Δούκα δεν ξέρω να σας πω, αλλά αρκετοί έχουν υπόψη τους και τον δήμαρχο της Αθήνας.

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου