Δευτέρα, Απριλίου 08, 2024

Ζάκυνθος: Η «μητέρα» που κακοποιούσε τα παιδιά της ζητούσε λεφτά αντί στεφάνων στην κηδεία του άντρα της Ενώπιον του εισαγγελέα η 49χρονη για την κακοποίηση των υιοθετημένων εδώ και τρία χρόνια παιδιών της στη Ζάκυνθο.




EUROKINISSI

 
 


Φρίκη στη Ζάκυνθο μετά την αποκάλυψη ότι μητέρα φέρεται να κακοποιούσε τα μικρά παιδιά της, ενός κοριτσιού 9 ετών και ενός αγοριού 12 -υιοθετημένα πριν από τρία χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν το 12χρονο αγοράκι έτρεξε στο σπίτι γειτόνισσας και ζήτησε βοήθεια γιατί τα χτυπούσε -όπως είπε- η θετή τους μητέρα, η οποία πριν από περίπου 10 ημέρες είχε χάσει τον σύζυγό της, από αυτοχειρία.





Η παρέμβαση των γειτόνων ήταν άμεση, καθώς κάλεσαν και έκαναν καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο ενημέρωσε την αστυνομία.

Σε λίγη ώρα πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι της μητριάς, τη συνέλαβαν και πήραν τα παιδιά, τα οποία εξετάστηκαν από γιατρούς και διαπιστώθηκε η κακοποίηση.


Στις καταθέσεις τους τα παιδιά είπαν, ότι τα κακοποιούσε συχνά τα τρία χρόνια που ζούσαν μαζί. Ο σύζυγός της και πατριός αυτοκτόνησε στις 27/3 με καραμπίνα, για οικονομικούς, πιθανότατα λόγους. Είχε αφήσει κάποια σημειώματα.

Η ίδια έκανε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητούσε «αντί στεφάνων να καταθέσετε χρήματα για τα παιδιά μου».


Στο σημείωμα, που άφησε ο αυτόχειρας πάντως, δεν υπήρχε κάποια νύξη για ενδοοικογενειακή βία.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ανέλαβε την φροντίδα των δυο ανηλίκων με την μητέρα να αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα.

Έρευνα για το περιστατικό πραγματοποιεί το Α.Τ. Αλυκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου