Δευτέρα, Απριλίου 01, 2024

Χρόνια πολλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη


1η Απριλίου σήμερα. Ημέρα ηρώων και ψευτών.

Σαν σήμερα, εκδηλώθηκε το μεγαλύτερο εθνικοαπελευθερωτικού αντάρτικο του προηγούμενου αιώνα, η ΕΟΚΑ, όταν οι Έλληνες της Κύπρου ξεσηκώθηκαν απέναντι σε μία αυτοκρατορία. Δεν ήταν ψέμα, ήταν επανάσταση!

Την 1η Απριλίου 1955 λοιπόν, οι Ελληνοκύπριοι ξεσηκώθηκαν για να αποτινάξουν τον βρετανικό ζυγό, με στόχο την «Ένωσιν» με τη μητέρα-πατρίδα Ελλάδα. Ήταν η συνέχεια της εθνεγερσίας που ξεκίνησε το 1821 και δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι να φύγει και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης και ο τελευταίος τούρκος έποικος από την Κύπρο.

Ταυτόχρονα όμως, η σημερινή ημέρα είναι και η γιορτή του ψεύτη.

Υπάρχουν οι αθώες φάρσες, υπάρχουν όμως και τα φρικτά, καταστροφικά ψέματα.

Σαν φάρσα ακούγεται η πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός του ιστορικότερου έθνους στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Στην πραγματικότητα όμως, έχουμε να κάνουμε με μία τραγωδία. Έχουμε να κάνουμε με τον χειρότερο και πιο επικίνδυνο ψεύτη στην ιστορία της πατρίδας μας.

Από την πανδημία μέχρι τα Τέμπη. Από τις δήθεν μελέτες που είχε στα χέρια του και έδειχναν ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έως την διαβεβαίωση ότι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας, δεν υπάρχει αυξημένη θνησιμότητα.

Από τους ισχυρισμούς επάνω στις πλαστές συνομιλίες της νύχτας του εγκλήματος των Τεμπών, έως τα ψεύδη για την μη αλλοίωση του τόπου εγκλήματος. Και φυσικά η εμπορική αμαξοστοιχία – φάντασμα, που μετέφερε ακτινίδια και μπύρες.

Από που τα ψέματα για την Τουρκία που οδηγούν σε εθνικό ακρωτηριασμό, έως την ρήξη με την Ρωσία, που οδηγεί σε εθνική καταστροφή.

Κάθε ψέμα του πρωθυπουργού, ανοίγει την πόρτα και σε μία νέα εθνική τραγωδία.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην σύγχρονη ιστορία της, επί Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ελλάδα έσπασε κάθε ρεκόρ δημόσιου χρέους και ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου σε ολόκληρη την ιστορία της, επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χρόνια πολλά λοιπόν κύριε Μητσοτάκη, μακριά ομως από την εξουσία και αν είναι δυνατόν, από την Ελλάδα. Μήπως και μείνει κάτι όρθιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου