Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024

Η «βεντέτα» ανάμεσα στην οικογένεια Φλώρου και Βελόπουλο που έκανε «ρινγκ» τη Βουλή Το παρασκήνιο πίσω από το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή με την επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Β. Γραμμένο.





 

Έντονο παρασκήνιο φαίνεται πως έχει το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή με τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, να γρονθοκοπεί τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως το περιστατικό σημειώθηκε ενώ στη Βουλή συζητείτο το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, ύστερα από μήνυση του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου σχετικά με εξύβριση και δυσφήμιση μέσω ανώνυμων λογαριασμών στο Twitter που κατά τον ενάγοντα ελέγχονται από τον πρόεδρο της ελληνικής Λύσης.


Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει μια βεντέτα, η οποία ξέσπασε πριν από μερικά χρόνια όταν ο Ευστάθιος Φλώρος, απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και συνιδρυτής της Ελληνικής Λύσης, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, «εκπαραθυρώθηκε» με δόλιους τρόπους από το κόμμα.

Ο μηνυτής ισχυρίζεται πως ο Κυριάκος Βελόπουλος, μαζί με στενούς συνεργάτες του, δημιούργησαν ένα μηχανισμό ψεύτικων λογαριασμών στα social media με στόχο την απαξίωση πολιτικών αντιπάλων. Θύμα αυτού του μηχανισμού, όπως ισχυρίζεται ο Ευστάθιος Φλώρος, ήταν και ο ίδιος. Τα «τρολ» του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως υποστηρίζει, τον στοχοποίησαν με επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, αφήνοντας αιχμές ακόμη και για την σεξουαλική του ταυτότητα.


Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή πριν από περίπου ένα δεκαήμερο και σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε αυτόν περιλαμβάνονται και πολλά από αυτά τα μηνύματα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του κ. Φλώρου.

Η υπόθεση με το αίτημα της άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου συζητείτο στη Βουλή, όταν ο γιος του μηνυτή, Κωνσταντίνος Φλώρος, διαπληκτίστηκε αρχικά με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο. Κατά τη λογομαχία, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες διαψεύδει η Ελληνική Λύση, ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις και τελικά οι δύο βουλευτές βρέθηκαν έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας με τον Κ. Φλώρο να γρονθοκοπεί τον Β. Γραμμένο, ρίχνοντάς τον στο έδαφος.
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σημειώνεται πως λίγο αργότερα, ο Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ύστερα από εντολή του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος, όπως ανέφερε, στοιχειοθετείται σε βάρος του κακούργημα με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα.
Άρση ασυλίας για τον Κυριάκο Βελόπουλο

Εν τω μεταξύ, η Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 258 «υπέρ», 8 «όχι» και 3 «παρών» αποφάσισε την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης. Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου κατά πλειοψηφία με όλα τα κόμματα να τάσσονται υπέρ πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», ενώ το ίδιο είχε ζητήσει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, που ζήτησε και πήρε το λόγο, τόνισε ότι «αν και είναι μια υπόθεση η οποία δεν τον αφορά καθόλου τον κ. Βελόπουλο, ο ίδιος επέλεξε να κριθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή».«Αν και έρχεται προεκλογικά και είναι καραμπινάτη περίπτωση καραμπινάτης πολιτικής σκοπιμότητας, παρά ταύτα ο πρόεδρος μας θα βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας», συμπλήρωσε ο κ. Χήτας.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας το επεισόδιο, τόνισε «είναι αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει [...] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».
Οι αντιδράσεις των κομμάτων

«Τα όσα συνέβησαν στην Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα. Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Οι βιαιοπραγίες, οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού, μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει. Οφείλουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να στεκόμαστε απέναντι -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- σε όλες αυτές τις λογικές που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές».


Η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό συνιστά κίνδυνο για τη Δημοκρατία, εντός και εκτός Βουλής, ανέφερε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών μορφωμάτων για το κοινοβούλιο». «Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στις προκλήσεις των ακροδεξιών που θέλουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα τη Βουλή και την ελληνική κοινωνία».

O εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Κώστας Καρπόζηλος, ζητά τον αποκλεισμό του συνδυασμού των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές και υπογραμμίζει «ενώ πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και αναμένονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης τόσο για την ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, όσο και για την ίδια τη νομιμότητα της παρουσίας του εν λόγω κόμματος στην ελληνική Βουλή, η κατάσταση εκτραχύνεται. Ο τσαμπουκάς, η βία, η χυδαία και προκλητική συμπεριφορά δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αυθόρμητα περιστατικά, είναι ο τρόπος με τον οποίο η άκρα δεξιά και ο φασισμός προβάλλουν προς την κοινωνία μια εικόνα δύναμης και αντισυστημικότητας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και ανεπιφύλακτα τις πράξεις βίας, που εκτυλίχθηκαν μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Καταδικάζουμε απερίφραστα και ανεπιφύλακτα όχι μόνο τη σωματική βία, αλλά και τη λεκτική βία, τα λόγια εκείνα που εκφωνούνται από αυτό εδώ το Βήμα και όχι απλώς εκπέμπουν μήνυμα ανοχής αλλά παρακινούν σε άσκηση σωματικής βίας εις βάρος Βουλευτών», ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζο», Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Καμία ανοχή στην τοξικότητα, καμία ανοχή στο μίσος», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Συμπληρώνουμε πενήντα χρόνια κοινοβουλευτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αν πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι έμειναν πίσω, ότι δεν υπάρχουν απειλές για τη δημοκρατία, πλανώμαστε. Γι’ αυτό πρέπει εμείς πρώτοι, οι πολίτες που πιστεύουμε στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου και στους θεσμούς, να την υπερασπίσουμε με το καθημερινό μας πολιτικό παράδειγμα μέσα και έξω από τη Βουλή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου