Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του: Το ξύλο στη Βουλή και η «βεντέτα» Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Κωνσταντίνος Φλώρος από την Τετάρτη, όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά τη γροθιά που έριξε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, μέσα στη Βουλή.




 


Στην άσκηση κουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) προχώρησε η Εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, για τον ξυλοδαρμό σε βάρος του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο κατηγορουμενος ανεξάρτητος βουλευτής οδηγήθηκε στο γραφείο της Ανακρίτριας, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος που παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθεί σήμερα στις 12 το πρωί.


Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτηςτην μέσα στη Βουλή την ώρα της Ολομέλειας ήταν άγριες και σοκαριστικές.

Μετά από ανταλλαγή ύβρεων μεταξύ Γραμμένου και Φλώρου, ο δεύτερος, που είχε εκλεγεί με τους Σπαρτιάτες και ανεξαρτητοποιήθηκε, έφυγε από την Ολομέλεια, βρήκε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης που ήταν στο περιστύλιο και του έριξε μπουνιά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΓΝΑ με κάταγμα στη μύτη.


Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως το περιστατικό σημειώθηκε ενώ στη Βουλή συζητείτο το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, ύστερα από μήνυση του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου σχετικά με εξύβριση και δυσφήμιση μέσω ανώνυμων λογαριασμών στο Twitter που κατά τον ενάγοντα ελέγχονται από τον πρόεδρο της ελληνικής Λύσης.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει μια βεντέτα, η οποία ξέσπασε πριν από μερικά χρόνια όταν ο Ευστάθιος Φλώρος, απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και συνιδρυτής της Ελληνικής Λύσης, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, «εκπαραθυρώθηκε» με δόλιους τρόπους από το κόμμα.


Ο μηνυτής ισχυρίζεται πως ο Κυριάκος Βελόπουλος, μαζί με στενούς συνεργάτες του, δημιούργησαν ένα μηχανισμό ψεύτικων λογαριασμών στα social media με στόχο την απαξίωση πολιτικών αντιπάλων. Θύμα αυτού του μηχανισμού, όπως ισχυρίζεται ο Ευστάθιος Φλώρος, ήταν και ο ίδιος. Τα «τρολ» του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως υποστηρίζει, τον στοχοποίησαν με επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, αφήνοντας αιχμές ακόμη και για την σεξουαλική του ταυτότητα.

Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή πριν από περίπου ένα δεκαήμερο και σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε αυτόν περιλαμβάνονται και πολλά από αυτά τα μηνύματα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του κ. Φλώρου.
Ο διάλογος που έφερε το ξύλο

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φλώρο ο ίδιος απευθύνθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνο Χήτα λέγοντας ότι οι δικαστές θα κρίνουν αν ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Στην συνέχεια εκτυλίχθηκε ο εξής διάλογος:Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε...
Β. Γραμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε παώ μέσα και με τα βραχιολάκια, να το θυμάσαι παλιόπ@@.

Ο Φλώρος είπε στον Γραμμένο «να πάνε έξω να του τα πει» και οι δύο άνδρες, μετά από λίγο, βρέθηκαν στο περιστύλιο με τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να πιάνει από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, να τον γρονθοκοπεί και να τον πετάει κάτω.
Αμετανόητος ο Φλώρος: «Μου έβρισε τη μάνα, έχουμε προηγούμενα»

Πάντως οι τόνοι δεν έπεσαν μετά τον ξυλοδαρμό με τον Φλώρο να είναι αμετανόητος, αν και σημείωσε πως δεν τον χτύπησε αλλά του έκανε «κεφαλοκλείδωμα».

«Ήμουν εκτός εαυτού, μου έβρισε την μητέρα. Δεν τον χτύπησα, του έκανα κεφαλοκλείδωμα. Είναι συμπεριφορά αυτή, να με βρίζει μέσα στη Βουλή;», ανέφερε αρχικά ο Κωνσταντίνος Φλώρος στον Alpha.


«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του κάθε ενός… Δεχτήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο. Άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε, λοιπόν, βγήκα εκτός της αιθούσης. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, ούτε να μιλήσω, ούτε τίποτα. Δέχθηκα γροθιές στο πρόσωπο και με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα», ανέφερε στο star ο Βασίλης Γραμμένος.

Εικόνες από το περιστατικό



* Ο Κωνσταντίνος Φλώρος (Αριστερά) και ο Βασίλης Γραμμένος (Δεξιά)










* Βουλευτές επιχείρησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο πριν επιτεθεί στον Βασίλη Γραμμένο



* Ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος πριν από την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο





* Ο Βασίλης Γραμμένος πεσμένος στο πάτωμα μετά την επίθεση του βουλευτή Φλώρου







* Μετά την επίθεση οι παρευρισκόμενοι και οι υπάλληλοι της Βουλής έσπευσαν για βοήθεια





* Ο Βασίλης Γραμμένος μεταφέρεται στο ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου