Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024

myAUEB: Το νέο app για τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Το myAUEB έρχεται να ενισχύσει την εμπειρία των φοιτητών/τριών με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση τη σύγχρονη πολυ-καναλική επικοινωνία.


Φωτογραφία αρχείου

 

 


Μια εφαρμογή στο κινητό η οποία θα διευκολύνει όλους του προπτυχιακούς φοιτητές του, παρουσίασε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι φοιτητές θα έχουν με ένα «κλικ» όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται χωρίς να ταλαιπωρούνται. Mε τη φράση, «Ο κόσμος του ΟΠΑ στο κινητό σου», το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσίασε το myAUEB, τη νέα εφαρμογή για κινητό, που σχεδιάστηκε ειδικά για προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες.


Συγκεκριμένα, οι φοιτητές θα βλέπουν ψηφιακό ημερολόγιο με το καθημερινό πρόγραμμα μαθημάτων, ανακοινώσεις για εργασίες και εξετάσεις, υπενθυμίσεις για όλες τις προθεσμίες υποβολής εργασιών, ανάλυση της προόδου φοίτησης με προβολή της βαθμολογίας, προβολή του ποσοστού ολοκλήρωσης των μαθημάτων για την απόκτηση πτυχίου, άμεσες ειδοποιήσεις (Push Notifications) για έκτακτες αλλαγές στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου ή σημαντικά νέα, προσωποποιημένη διαχείριση των ειδοποιήσεων του χρήστη.

Το myAUEB έρχεται να ενισχύσει την εμπειρία των φοιτητών/τριών με το Πανεπιστήμιο με βάση τη σύγχρονη πολυ-καναλική επικοινωνία, δηλαδή την παροχή της απαραίτητης πληροφορίας από το Πανεπιστήμιο μέσα από τα κανάλια στα οποία βρίσκονται και χρησιμοποιούν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του.


Ένας ολόκληρος κόσμος ψηφιακών υπηρεσιών κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη με:Πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες φοίτησης ανά έτος
Ψηφιακή επικοινωνία με τη Γραμματεία Τμήματος με δυνατότητα αποστολής αιτημάτων
Σύνδεση με e-Class και με e-Γραμματεία
Απευθείας επικοινωνία με email διδασκόντων
Απευθείας σύνδεση με το πρόγραμμα Evdoxos
Ενημέρωση για το menu σίτισης της Φοιτητικής Λέσχης
Απευθείας σύνδεση με τα Social Media του ΟΠΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχοντας ως κύριο μέλημά του, την ακόμα καλύτερη διασύνδεση των φοιτητών/τριών με την αγορά εργασίας, δίνει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για:Ευκαιρίες άμεσης απασχόλησης με αναλυτική παρουσίαση της εταιρείας, των προϋποθέσεων και των παροχών κάθε θέσης εργασίας.
Δυνατότητα ψηφιακής αποστολής αίτησης και βιογραφικού για τη θέση επιλογής.

Το myAUEB είναι η πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή για κινητό σε ελληνικό πανεπιστήμιο, που είναι διαθέσιμη στα Google και Apple stores. Για τον σχεδιασμό του myAUEB ακολουθήθηκε η επιστημονική μεθοδολογία σχεδίασης νέων και καινοτόμων ψηφιακών μέσων, καθώς πραγματοποιήθηκε έρευνα αντίστοιχων εφαρμογών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καταγραφή των αναγκών και των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων και προσδιορισμός προδιαγραφών με βάση τις ανάγκες του φοιτητικού πληθυσμού. Η αποτύπωση αναγκών και προδιαγραφών έγινε με τη μέθοδο σχεδίασης με ανθρωποκεντρικό τρόπο σκέψης (design thinking) με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων φοιτητών/τριών, αποφοίτων και εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο.

Η εφαρμογή, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την COSMOTE και την εταιρεία digital marketing White Space, είναι ειδικά σχεδιασμένη, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ώστε να είναι εύχρηστη και ελκυστική και έχει ήδη συγκεντρώσει πολύ θετικά σχόλια από τις ομάδες φοιτητών/τριών που συμμετείχαν τόσο στον αρχικό σχεδιασμό όσο και στις δοκιμαστικές φάσεις ανάπτυξής της.


Με αφορμή την παρουσίαση του myAUEB, o πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Μια από τις στρατηγικές μας προτεραιότητες είναι η παροχή ενός αναβαθμισμένου πανεπιστημιακού περιβάλλοντος, το οποίο επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων με την ψηφιακή αναβάθμιση. Με επίκεντρο τον φοιτητή και τη φοιτήτρια του ΟΠΑ, παρέχουμε ένα σύστημα με ολοκληρωμένη πληροφόρηση για όλες τις πτυχές των προπτυχιακών σπουδών, κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Πανεπιστημίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου