Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024

Χαλκίδα: Αυτό είναι το «τεφτέρι» της προϊσταμένης της ΔΟΥ - Έγραφε «ταρίφες» και πελάτες Τι έγραφε στο σημειωματάριό της η αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών στη ΔΟΥ Χαλκίδας.





 


Αλέξανδρος Γύγος
 


Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το σημειωματάριο που βρέθηκε στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας, της φερόμενης ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης με πρωταγωνιστές εφοριακούς.

Στο σημειωματάριο αναγράφονται ονόματα «συνεργατών» της, αλλά και ημερομηνίες και τα χρηματικά ποσά.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, σε αυτό αναγράφονται τα ονόματα δύο εφοριακών και δύο λογιστών με αναγραφόμενα ποσά από 250 έως 11.000 ευρώ και ημερομηνίες από 4 Νοεμβρίου 2020 έως και το Μάιο του 2024. Το ένα από τα ονόματα των εφοριακών αντιστοιχεί σε στέλεχος της ΔΟΥ που φέρεται να είχε πλησιάσει πέρυσι την προϊσταμένη -κατά την ανάληψη των καθηκόντων της- για να τη «συμβουλεύσει» σε σχέση με το πως λειτουργεί το «σύστημα» προκειμένου «να είναι όλοι ικανοποιημένοι».

Οι καλύτεροι πελάτες του κυκλώματος ήταν επιχειρηματίες που είχαν φορολογικές εκκρεμότητες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αρχή του τέλους για τη δράση τους ήρθε όταν φέρονται να ζήτησαν από επιχειρηματία 30.000 ευρώ για να μην του επιβληθούν πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις.
Πώς «ξεσκέπασαν» το κύκλωμα εκβιαστών

Οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας έστησαν την επιχείρηση και «παγίδευσαν» το γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ. Εντόπισαν πολίτη να εισέρχεται στην εφορία κρατώντας φάκελο στα χέρια του.

 
 



Όταν ο πολίτης εξήλθε από τη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, τον προσέγγισαν, τον ακινητοποίησαν και σε σχετική τους ερώτηση τους ανέφερε ότι παρέδωσε στην Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, εντός του γραφείου της, έναν κλειστό φάκελο, λευκού χρώματος, ο οποίος περιείχε 10.000 ευρώ.

Όπως είπε, είχε πέσει θύμα εκβιασμού από υπαλλήλους της εφορίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο γραφείο της αρχηγού και προϊσταμένης της ΔΟΥ 10.000 ευρώ σε μετρητά και έναν φάκελο.


ADVERTISING


Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, κατά την προσαγωγή της στις Εσωτερικές Υποθέσεις η προϊσταμένη της ΔΟΥ και αρχηγός του κυκλώματος ανέφερε προφορικά ότι πριν ακόμα αναλάβει τη θέση της προϊσταμένης το Σεπτέμβριο του 2023, γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν χρήματα για φορολογικές «διευκολύνσεις» σε εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου