Πέμπτη, Μαΐου 02, 2024

Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,4% στην ευρωζώνη Ένα «κλικ» κάτω ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, αλλά τα τρόφιμα συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα της ακρίβειας.




Menelaos Myrillas / SOOC

 

 Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο (από 3,4% τον Μάρτιο), την ώρα που ο αντίστοιχος δείκτης στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός στο 2,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (30/4) η Eurostat.

Η εικόνα, ωστόσο, στις τιμές των τροφίμων παραμένει δυσμενής, καθώς καταγράφηκε οριακή επιτάχυνση, από ρυθμό 4,8% τον Μάρτιο σε 4.9% τον Απρίλιο. 

Την ίδια ώρα, αποκλιμάκωση -1,8% από 2,1%- καταγράφηκε στις τιμές τον βιομηχανικών αγαθών τον Απρίλιο και στις τιμές της ενέργειας (-1,4% από -1%).

Επιβράδυνση καταγράφηκε και στις υπηρεσίες σε ρυθμό 3,7% από 4% τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στην ευρωζώνη, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (3,7%, έναντι 4% τον Μάρτιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,8%, έναντι 2,6% τον Μάρτιο), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,9%, έναντι 1,1% τον Μάρτιο) και ενέργεια (-0,6%, έναντι -1,8% τον Μάρτιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου