Κυριακή, Ιουνίου 16, 2024

Αγίου Πνεύματος 2024: Οι πιο φτηνοί και οι πιο ακριβοί προορισμοί για το τριήμερο Πόσο θα κοστίσει το 2024 μια εκδρομή με το αυτοκίνητο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
 

 


Πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Πνεύματος και οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρώτες εξορμήσεις στην παραλία. Το επερχόμενο τριήμερο θα είναι και η πρώτη ευκαιρία για όσους θέλουν να αποδράσουν για λίγο από την πόλη, χωρίς την πολυκοσμία και τις υπέρογκες τιμές που προδιαγράφονται για τον Αύγουστο.

Δυστυχώς, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά συγκριτικά με το 2023, με αποτέλεσμα πολλοί να αναζητούν πιο οικονομικούς προορισμούς όπου μπορούν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο.


Η γνωστή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, Pricefox, έκανε έρευνα σχετικά με το κόστος μιας εξόρμησης με το αυτοκίνητο σε παραθαλάσσιους στεριανούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με αφετηρία την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Οι υπολογισμοί της Pricefox συμπεριλαμβάνουν το κόστος μετάβασης και επιστροφής, καθώς και το μέσο κόστος διανυκτέρευσης στα καταλύματα του εκάστοτε προορισμού.
Δείτε τον πίνακα τιμών με αφετηρία την Αθήνα:




Όπως γίνεται εμφανές, η πιο συμφέρουσα οικονομική επιλογή από την Αθήνα είναι η Ερέτρια, με την τιμή να ανέρχεται μόλις στα 132 ευρώ ανά άτομο.

Στον αντίποδα, οι ακριβότεροι προορισμοί είναι η Πάργα και η Λευκάδα, κυρίως λόγω της μεγάλης απόστασής τους από την Αθήνα, η οποία μεταφράζεται σε περισσότερη βενζίνη και περισσότερα διόδια.
Δείτε τον πίνακα τιμών με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη:




Όσον αφορά τη συμπρωτεύουσα, ο πιο οικονομικός προορισμός είναι ο Νέος Μαρμαράς στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, με το συνολικό κόστος της μεταφοράς και της διαμονής να είναι μόλις στα 94,5 ευρώ ανά άτομο. Παρόμοιες ήταν και οι τιμές στην Καβάλα και στον Πλαταμώνα (96,5 ευρώ ανά άτομο).

Από την άλλη, οι πιο ακριβές επιλογές είναι η Άφυτος και τα Σύβοτα, με συνολικό κόστος ανά άτομο για το τριήμερο στα 142 ευρώ και 146,5 ευρώ, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου