Κυριακή, Ιουνίου 09, 2024

Ισθμός: Ερωτήματα πίσω από το γκρέμισμα – εξπρές της γέφυρας μέσα σε λίγες ώρες...

 



Με χιλιάδες οδηγούς να υφίστανται ταλαιπωρία από το πρωί του Σαββάτου στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο μετά το τροχαίο ατύχημα με ανατροπή και έκρηξη βυτιοφόρου στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού που είχε ως συνέπεια μεγάλες ζημιές σε αερογέφυρα, πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη βιασύνη που επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές για το γκρέμισμα της εν λόγω γέφυρας, διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τις 5 τα χαράματα του Σαββάτου...



Σύμφωνα με πληροφορίες, μηχανικοί επιμένουν ότι αυτή η βιασύνη δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων, όπως πότε έγινε η απαιτούμενη αυτοψία, πότε βγήκαν τα κατάλληλα τεχνικά συμπεράσματα για την έκταση των ζημιών στη γέφυρα, πότε και γιατί πάρθηκε η απόφαση για κατεδάφισή της;

Αβίαστα προκύπτει πάλι το ερώτημα μήπως έχουμε να κάνουμε για μια ακόμη φορά με επίδειξη αποφασιστικότητας και «ετοιμότητας» εκ των υστέρων όπως με τις φωτιές και τις πλημμύρες…

Ή ακόμη χειρότερα, με πρακτικές όπως το μπάζωμα μετά το έγκλημα στα Τέμπη.


Στο σημείο υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τι έγινε και οδηγούμαστε στην κυβερνητική πεπατημένη των κατεδαφίσεων και της απομάκρυνσης «μπάζων».

Όσο για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, και πάλι επιδείχθηκε ολιγωρία και καθυστέρηση, καθώς το μήνυμα από το 112 ήρθε Σάββατο μεσημέρι ενώ ήδη χιλιάδες οδηγοί ήταν στον δρόμο και υφίστατο ταλαιπωρία σε ουρές χιλιομέτρων. Τη στιγμή που χιλιάδες ψηφοφόροι μετακινούνται για να πάνε στον τόπο όπου ψηφίζουν.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, μετά από ατύχημα με βυτιοφόρο του οποίου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί επί του οδοστρώματος και να αναφλεγεί μετά από έκρηξη, ευτυχώς χωρίς θύματα. Η πυρκαγιά ωστόσο προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αερογέφυρα της Εθνικής Οδού με αποτέλεσμα από τις 5 το πρωί του Σαββάτου να εκτελούνται εργασίες κατεδάφισής της οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη όπως εκτιμάται.

Εκτακτες ρυθμίσεις από την Τροχαία

Η τροχαία συνιστά επίσης στους εκλογείς, των οποίων η έξοδος γίνεται κανονικά, να αναχωρήσουν λίγο αργότερα προς τους προορισμούς τους και οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα της αμφιδρόμησης να επιδείξουν προσοχή καθώς τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας διαχωρίζονται με κώνους.



«Παρακαλούνται οι πολίτες για την αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας να αποφύγουν από 11:00 έως 15:00 σήμερα, τη μετακίνηση από και προς τον Ισθμό της #Κορίνθου λόγω εργασιών σε γέφυρα πλησίον του Ισθμού, ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου και εκδήλωση πυρκαγιάς στο σημείο», αναφέρει σε ανάρτησή της η Ελληνική Αστυνομία.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου