Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Νέα «μετερίζια» στο ΠΑΣΟΚ: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές και οι απαντήσεις Στα «χαρακώματα» στο ΠΑΣΟΚ μία μέρα πριν την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.




ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

 

 


Το βαρύ κύμα «καύσωνα» συνεχίζει να «χτυπά» την τοποθεσία Χαριλάου Τρικούπη. Ο εσωκομματικός «υδράργυρος» ανεβαίνει επικίνδυνα εντός του ΠΑΣΟΚ με τα αντίπαλα «στρατόπεδα» να βρίσκονται στα «χαρακώματα» μια ημέρα πριν την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής στα τέλη του μήνα. Η πρώτη μετεκλογική συνάντηση, την Τετάρτη το μεσημέρι, της ηγεσίας με τους αμφισβητίες αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχουν βγει από το βράδυ των ευρωεκλογών τα… μαχαίρια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέσα από την συνέντευξη του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση χθες το απόγευμα, δήλωσε έτοιμος να τεθεί στην κρίση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας έτσι στην αμφισβήτηση που δέχεται από στελέχη του κόμματος, κρατώντας όμως «κλειστά τα χαρτιά του» για τον χρόνο των εσωκομματικών εκλογών. Ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη τόνισε πως με θεσμικό τρόπο θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις εντός του Κινήματος χωρίς όμως να δώσει ένα σφαγές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών. «Φωτιά στα τόπια», ωστόσο, έβαλε η σαφής προειδοποίηση του προς τους αμφισβητίες πως την επόμενη μέρα θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ όποιος συνεχίσει σε αυτή την τακτική.

 

«Δεν θα δεχθώ ούτε ρεσάλτα, ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουνε θεσμικά», είπε απευθυνόμενος εντός του ΠΑΣΟΚ. «Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Μόλις κλείσει ο θεσμικός διάλογος και οι αποφάσεις όποιος βγει με τοξικό λόγο, εξωστρέφεια και διχόνοια θα βρεθεί εκτός του ΠΑΣΟΚ. Και το λέω ευθαρσώς. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή. Όποιος την επόμενη ημέρα συνεχίσει το παιχνίδι της διχόνοιας και της τοξικότητας θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ. Δεν δέχομαι το πισωγύρισμα σε νοοτροπίες που μας οδήγησαν στο 4%» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδική αναφορά έκανε μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης στον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα. «Είναι θεμιτές και οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Ο κ. Δούκας μπορεί να είναι υποψήφιος. Απλά επειδή διάβασα τη συνέντευξή του θέλω να του πω. Μίλησε για συνεχιζόμενες ήττες. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες».


Σε αυτό το κλίμα δεν άργησε να έρθει η απάντηση από κύκλους στελεχών που βρίσκονται απέναντι στη ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη. «Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του. Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής» σημείωναν χαρακτηριστικά, ενώ τον επέκριναν για το γεγονός ότι «δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες», λέγοντας παράλληλα πως «περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα». Στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως «η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 έως 14%. Εξάλλου όλοι τα φιλικά μέσα της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ».

Προσφυγή στη βάση ζήτησε χθες και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης χωρίς, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, η βάση της παράταξης είναι η δύναμή της, όχι ο φόβος της» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου