Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024

Νέα Δημοσκόπηση: Απογοήτευση με τον ανασχηματισμό Μητσοτάκη – Αυτό είναι το πρόσωπο που θα «σώσει» την Κεντροαριστερά





Δεύτερος ο Τσίπρας στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Μεγάλος κερδισμένος της πρώτης δημοσκόπησης μετά το στραπάτσο των Ευρωεκλογών βγαίνει ο… Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επικρατεί χάος με αλληλομαχαιρώματα και εκκλήσεις για ανανέωση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για το Star, τα ποσοστά των κομμάτων παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά της κάλπης των ευρωεκλογών, ενώ όπως αποδεικνύεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έπεισε τους πολίτες.

Στα ίδια ποσοστά τα κόμματα

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,4%, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση 8%, η Νίκη 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, η Φωνή Λογικής 3,3% και η Νέα Αριστερά 1,9%.

Για τον ανασχηματισμό το 58,3% δηλώνει απογοητευμένο με την ανακύκλωση των προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.

Την ίδια στιγμή το πρόσωπο που περιμένουν οι πολίτες ότι θα ενώσει την κεντροαριστερά είναι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προηγείται με ποσοστό 19%. Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος έρχεται ο Νίκος  Ανδρουλάκης με 10,4%, ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 9,3%, ο Παύλος Γερουλάνος με 6,2%, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,7% και ο Παύλος Χρηστίδης με 4,1%.

Στους ερωτηθέντες που είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 45,6%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 27,2%,  ο Χάρης Δούκας με 9,8% και τελευταίος ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποστοστό 6,2%.

Δεύτερος ο Τσίπρας στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση προκαλεί ότι στους ερωτηθέντες που είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται δεύτερος: Συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 32,2%,  ο Αλέξης Τσίπρας 13,4%, ο Παύλος Γερουλάνους 12,8%, ο Χάρης Δούκας 12,4%, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης 8,7%, ο Παύλος Χρηστίδης 4,7% και ο Στέφανος Κασσελάκης 2,1%.

Θέλουν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Στην ερώτηση αν πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, το 70,9% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει συνεργασία, ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, θετικά απαντάει το 52,3%

Το 66,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι πρέπει να γίνουν εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρου, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που απαιτούν εδώ και τώρα να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, το 20,7% στηρίζει τον Ανδρουλάκη, το 16,5% τον Χάρη Δούκα, ενώ ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 13,3%, ο Μ. Χριστοδουλάκης με 8,8%, ο Π. Χρηστίδης με 5,6%. Το 21% απαντάει κανένας από τους παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου