Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024

Ποια αυτοκίνητα κάνουν τους οδηγούς τους πιο ελκυστικούς στο άλλο φύλο Πόσο επηρεάζει την αξιολόγηση ενός πιθανού νέου συντρόφου το μοντέλο που οδηγούμε, το χρώμα του και ο τύπος αμαξώματος.





 
 

Ακούγεται τραβηγμένο, ωστόσο το σωστό αυτοκίνητο μπορεί να αποκαλύψει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μας και να λειτουργήσει σαν ερέθισμα απέναντι σε πιθανούς συντρόφους μας. Ένα ευρύχωρο οικογενειακό μοντέλο εκπέμπει σιγουριά και υπευθυνότητα, μια πολυτελής λιμουζίνα σηματοδοτεί φινέτσα και γούστο και ένα γερό όχημα εκτός δρόμου υποδηλώνει έναν περιπετειώδη και ανεξάρτητο άνθρωπο.

Φυσικά, για να εξελιχθεί μια γνωριμία σε έναν σοβαρό δεσμό, χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα από το «σωστό» αυτοκίνητο, το οποίο δεν είναι σε θέση να υποκαταστήσει την αυθεντικότητα, το βάθος της ψυχής και τη χημεία, που είναι απαραίτητα συστατικά για μια καλή σχέση. Στην ουσία, το αυτοκίνητο κεντρίζει αρχικά το ενδιαφέρον, για να μας προσέξουν και να λιώσει ο αρχικός πάγος και η αμηχανία, ενώ μας προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε κοινά ενδιαφέροντα και χτίσουμε σιγά σιγά τη γνωριμία μας. Ποια είναι όμως τα πιο κατάλληλα αυτοκίνητα, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον ενός εν δυνάμει και υπό προϋποθέσεις μελλοντικού συντρόφου μας;

 

Σε αυτό το ερώτημα πήραν θέση 608 άτομα άνω των 18 ετών στη Γερμανία και οι απαντήσεις τους ήταν άκρως διαφωτιστικές. Τα 375 από τα 608 άτομα έδειξαν ενδιαφέρον για τους κατόχους μαύρων αυτοκινήτων και το 19% για τους ιδιοκτήτες λευκών μοντέλων, ενώ όσοι οδηγούν ροζ αυτοκίνητο θα μείνουν πιθανότατα μπακούρια για όλη τους τη ζωή. Πάντως για το 27% δεν παίζει κανένα ρόλο το χρώμα του αυτοκινήτου ως κριτήριο αξιολόγησης του συντρόφου τους.

Πιο ελκυστικά αποδείχθηκαν επίσης τα SUV με ποσοστό 17%, τα Cabrio με 15% και τα σπορ μοντέλα με 13%, όμως το μεγαλύτερο «γκελ» που μπορεί να κάνει κάποιος στο πρώτο του ραντεβού, είναι αν σκάσει μύτη με ένα κλασικό αυτοκίνητο (23%).
Τι λένε τα ζώδια

Ο τρόπος που οδηγούμε, δείχνει τον χαρακτήρα μας και αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συγκεκριμένη έρευνα, όπου ένας στους δύο ερωτηθέντες βλέπει με θετικό μάτι τα άτομα που οδηγούν ήρεμα, χαλαρά και προσεκτικά. Από την άλλη πλευρά, δεν έπαιξε κανένα ρόλο το οδηγικό στυλ για το 37% των ατόμων, που συμμετείχαν στην έρευνα.

 


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η στάση των ερωτηθέντων ανάλογα με το ζώδιο τους, όσον αφορά τη σημασία του αυτοκινήτου για την επιλογή του συντρόφου τους. Εδώ βλέπουμε, ότι το 28% των Κριών συνυπολογίζει -λιγότερο ή περισσότερο- στην αξιολόγηση του μελλοντικού του συντρόφου το αυτοκίνητο του. Οι Καρκίνοι, που είναι συναισθηματικοί και στοργικοί, βλέπουν το αυτοκίνητο ως σύμβολο σταθερότητας, ασφάλειας και υπευθυνότητας, οπότε θεωρούν τον κάτοχο ενός αξιόπιστου και προσεγμένου οχήματος ως ένα άτομο, με το οποίο μοιράζονται τις ίδιες αξίες.

Από την άλλη πλευρά, το 87% των Ιχθύων απορρίπτει το αυτοκίνητο ως κριτήριο αξιολόγησης του μελλοντικού τους συντρόφου. Τα ‘’ψαράκια’’ είναι γνωστό, ότι λειτουργούν κατά κύριο λόγο με βάση το ένστικτό τους, οπότε δεν δίνουν βάση στο αυτοκίνητο, αλλά η προτεραιότητα τους είναι οι σχέσεις με συναίσθημα και αλληλοεκτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου