Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Euro 2024: Σοκ για τη Γαλλία - Χάνει το ματς κόντρα στην Ολλανδία ο Κιλιάν Εμπαπέ Ο Κιλιάν Εμπαπέ γλυτώνει τη χειρουργική επέμβαση στη μύτη και έτσι, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει στο Euro 2024.





AP | Andreea Alexandru

 
 


Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι πιθανό να χάσει το επόμενο παιχνίδι της Γαλλίας στο Euro 2024 μετά το σπάσιμο της μύτης του στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν πηγές στο ESPN, ο επιθετικός απέφυγε τη χειρουργική επέμβαση για τον τραυματισμό, όπως επιβεβαίωσε η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κάτι που θα τον απέκλειε από τη διοργάνωση, και αντ' αυτού θα φοράει μια ειδικά κατασκευασμένη μάσκα όποτε επιστρέψει.


Ακόμα, οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Κιλιάν Εμπαπέ στο επόμενο παιχνίδι της Γαλλίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή (21/06) κόντρα στην Ολλανδία, παρά το γεγονός ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να παίξει.











Η Γαλλία δεν θέλει να ρισκάρει με τον Κιλιάν Εμπαπέ δεδομένου ότι θα χρειαστεί για το υπόλοιπο του τουρνουά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο να παίξει στο παιχνίδι της Παρασκευής και αντ' αυτού να επιστρέψει στο ματς εναντίον της Πολωνίας, στις 25 Ιουνίου, αν χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία, το βράδυ της Δευτέρας (17/06), νίκησε με 1-0 την Αυστρίας για τον Δ' όμιλο του Euro 2024, κάνοντας ξεκίνημα με το δεξί. Ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Ντίσελντορφ μετά τον αγώνα, έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Καμία ιδέα για μια μάσκα;».



«Δεν μπορούμε να πούμε πότε θα επιστρέψει»

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Φιλίπ Ντιαλό, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ελπίζει ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ θα επιστρέψει στο Euro 2024. «Το είδατε, είχε αυτόν τον τραυματισμό στη μύτη του, τα νέα είναι μάλλον καθησυχαστικά», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας το εξής: «Δεν θα υπάρξει χειρουργική επέμβαση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά στην επιστροφή του, είναι πρόωρο σήμερα να δώσουμε ένα χρονοδιάγραμμα, θα περιμένουμε τις τελευταίες πληροφορίες από τον γιατρό σήμερα το πρωί. Όλοι επέστρεψαν αργά από το Ντίσελντορφ, οπότε θα περιμένουμε τις εξελίξεις. Οι πληροφορίες, όμως, είναι αρκετά θετικές όσον αφορά στην επέμβαση που θα τον έβγαζε οριστικά από το τουρνουά, κάτι που δεν ισχύει».

Από την πλευρά του, ο Κέβιν Ντάνσο, ο αμυντικός της Αυστρίας με τον οποίο συγκρούστηκε ο Κιλιάν Εμπαπέ, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον επιθετικό της Γαλλίας. Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος έγραψε: «Του εύχομαι καλή ανάρρωση και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει γρήγορα στο γήπεδο. Προς τους Γάλλους οπαδούς: Λυπάμαι που ο Κιλιάν Εμπαπέ τραυματίστηκε από τη μονομαχία μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου