Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024

Συμπλοκή στη Φιλοθέη: Στη φυλακή ένας 30χρονος - Με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος αδελφός του Σφαίρες, ναρκωτικά και σουγιάδες βρέθηκαν στο σπίτι όπου μένουν τα δύο αδέλφια που συμμετείχαν στα επεισόδια στη Φιλοθέη.





 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 30χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη για την άγρια επίθεση σε παρέα νεαρών στη Φιλοθέη, καθώς το απόγευμα της Τρίτης (10/9) κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ο 30χρονος είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για την υπόθεση. Ο δεύτερος είναι ο 23χρονος αδερφός του, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα. Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα εφτά άτομα, για τα οποία η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί εάν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

 

Τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν είχαν εντοπιστεί από άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ στις 02:15 τα ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου 2024, στη λεωφόρο Κηφισίας, περίπου 45 λεπτά μετά την επίθεση στη Φιλοθέη. Επέβαιναν σε αυτοκίνητο και αρχικά αντέδρασαν στον έλεγχο. Στη συνέχεια φέρονται να παραδέχτηκαν προφορικά στους αστυνομικούς ότι συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι, βρέθηκαν σουγιάς, μαχαίρι, πτυσσόμενο μαχαίρι «πεταλούδα», γεμιστήρας χωρίς σφαίρες, 37 εννιάρες σφαίρες μέσα σε κουτί, τσαντάκι μέσης με θήκη για όπλο, λέιζερ για τοποθέτηση σε όπλο, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, 116 γραμμάρια κάνναβης, συσκευασμένη ποσότητα κάνναβης βάρους 79 γραμμαρίων και ένας τρίφτης.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 30χρονος να είχε όπλο την ώρα του επεισοδίου στη Φιλοθέη

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο 30χρονος που κρίθηκε προφυλακιστέος, να είχε πάνω του όπλο την ώρα του επεισοδίου στη Φιλοθέη. Οι αστυνομικοί είχαν μία τέτοια πληροφορία, ενώ οι υποψίες τους ενισχύθηκαν από το γεγονός ότι στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν σφαίρες και γεμιστήρας. Σημειώνεται πάντως ότι από τις έρευνες δεν βρέθηκε όπλο, χωρίς να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο.


Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι τα κατασχεθέντα από το σπίτι του Χαλανδρίου, δείχνουν πόσο επικίνδυνη ήταν η κατάσταση στη Φιλοθέη, καθώς ο 30χρονος φαίνεται ότι ήταν «εξοικειωμένος» στη χρήση μαχαιριών, ενδεχομένως και στη χρήση όπλου.

Υπενθυμίζεται ότι παρέα τουλάχιστον 10 ατόμων έφτασε με αυτοκίνητα τα ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου στην οδό Διαδόχου Κωνσταντίνου στη Φιλοθέη και επιτέθηκε σε παρέα περίπου 6-7 ατόμων με καδρόνια και γροθιές. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο 18χρονοι και να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Ακόμα και σήμερα το κίνητρο της επίθεσης παραμένει «θολό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου