Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2024

Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε - Βιβλίο για τον σκοτεινό ρόλο του Ρόμπερτ Κένεντι Το βιβλίο υποστηρίζει ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι μπορεί ακόμη και να νάρκωσε τη Μέριλιν Μονρόε για να της κλείσει το στόμα.




AP | Matty Zimmerman

 


Με κάθε χρόνο που περνάει, τα ερωτήματα γίνονται πιο δυνατά, πιο επίμονα: Τι ρόλο έπαιξαν ο Τζον Κένεντι και ο αδελφός του, Ρόμπερτ, στον τραγικό θάνατο της Μέριλιν Μονρόε; Σημαντικό, σύμφωνα με τον δεύτερο σύζυγο της Μέριλιν, τον θρύλο των Γιάνκις, Τζο Ντι Μάτζιο, ο οποίος απαγόρευσε στους αδελφούς να παραστούν στην κηδεία της: «Όλοι οι Κένεντι ήταν γυναικοκτόνοι και πάντα τη γλίτωναν», φέρεται να είπε χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με ένα εκρηκτικό νέο βιβλίο, το οποίο ισχυρίζεται ότι προσφέρει αποδείξεις ότι η Μέριλιν Μονρόε λογομάχησε έντονα με τον - τότε - υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι, τις ώρες που προηγήθηκαν του θανάτου της και υποστηρίζει ότι μπορεί ακόμη και να νάρκωσε την ηθοποιό για να της κλείσει το στόμα. Βασισμένο σε πρωτόγνωρες σημειώσεις και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των τελευταίων - υποτιθέμενων υποκλοπών - συνομιλιών της, το βιβλίο με τίτλο «The Fixer» δίνει μια σκοτεινή εικόνα του ιδιωτικού κόσμου και των ηθών των αδελφών Κένεντι και του κύκλου διασημοτήτων που τους περιέβαλλε, στον οποίο συμμετείχε μέχρι και ο Φρανκ Σινάτρα.
Τι αποκαλύπτει το νέο βιβλίο για τη Μέριλιν Μονρόε

Πάντως, οι συγγραφείς, σύμφωνα με την Daily Mail, υποστηρίζουν ότι η Μέριλιν Μονρόε, σε ηλικία 36 ετών, εκτόξευσε απειλές προς τον Ρόμπερτ Κένεντι - τον εραστή της - την ημέρα που πέθανε και τον κατηγόρησε με πικρία ότι την εγκατέλειψε ενώ εκείνη υποβλήθηκε σε εγχείρηση για να αποβάλει το παιδί τους. Για να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση, επικαλέστηκαν τους φακέλους ερευνών ενός αστυνομικού που έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ ονόματι Φρεντ Ότας. Ο Φρεντ Ότας, λοιπόν, φέρεται να είχε βάλει κοριούς στο σπίτι της Μέριλιν Μονρόε τις εβδομάδες πριν από το θάνατό της. Ο λόγος της παρακολούθησης; Το βιβλίο δεν το ξεκαθαρίζει. Ωστόσο, οι αρχικές κασέτες - αν υπήρχαν - λέγεται ότι χάθηκαν λίγο αφότου η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στις 5 Αυγούστου 1962, νεκρή από θανατηφόρα υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.


Οι συγγραφείς του βιβλίου, Τζος Γιανγκ και Μάνφρεντ Γουέστφαλ, ισχυρίζονται ότι βρήκαν το επόμενο καλύτερο πράγμα: Τις προσωπικές σημειώσεις και ηχογραφήσεις του Φρεντ Ότας στις οποίες εκθέτει τι είχε βρει στις μυστικές κασέτες του. Η αφήγηση ξεκινά αργά στις 4 Αυγούστου, όταν ένας μεθυσμένος Πίτερ Λόφορντ χτύπησε την πόρτα του Φρεντ Ότας και του ανακοίνωσε: «Νομίζω ότι η Μέριλιν είναι νεκρή». Ο ντετέκτιβ ξεκίνησε αμέσως να «ενώσει τα κομμάτια», στέλνοντας έναν συνεργάτη του ονόματι Ριντ Γουίλσον να συλλέξει στοιχεία από το σπίτι της Μέριλιν Μονρόε.

Έπειτα, άκουσε τις μυστικές κασέτες. Οι σημειώσεις του Φρεντ Ότας δείχνουν ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι είχε πετάξει στο Λος Άντζελες από το Σαν Φρανσίσκο, νωρίτερα την ίδια ημέρα, με προτροπή του Πίτερ Λόφορντ, ο οποίος ήταν επίσης κουνιάδος των Κένεντι και είχε τηλεφωνήσει στον Ρόμπερτ για να πει ότι ανησυχούσε για την ψυχική κατάσταση της Μέριλιν Μονρόε. Όταν ο Ρόμπερτ Κένεντι έφτασε για πρώτη φορά στο σπίτι της στο Μπρέντγουντ, η Μέριλιν Μονρόε ήταν αναστατωμένη, καταγράφει ο Φρεντ Ότσας. Όπως φέρεται να σημειώνει με βάναυση αμεσότητα: «Τη γ… γύρω στις 11 το πρωί και μετά έφυγε». Ο Ρόμπερτ Κένεντι επέστρεψε, αργότερα την ίδια ημέρα, αυτή τη φορά με τον Πίτερ Λόφορντ. Αλλά η Μέριλιν Μονρόε ήταν αναστατωμένη και του φώναζε «σαν να μην υπήρχε αύριο».


«Στην ηχογράφηση που ακούσαμε εγώ και ο Ριντ Γουίλσον ήταν ε… ένα σοβαρό πρόβλημα», λέει ο Φρεντ Ότας και προσθέτει: «Είχε κάνει κάποιες απειλητικές δηλώσεις στον Ρόμπερτ Κένεντι ότι της είχε δώσει πολλές δεσμεύσεις και υποσχέσεις». Καθώς ο Πίτερ Λόφορντ και ο Ρόμπερτ Κένεντι προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν, η Μέριλιν Μονρόε φώναξε: «Πού ήσουν όταν έπρεπε να κάνω έκτρωση στο παιδί σου, άχρηστε μπάσταρδε;!».

Οι φωνές γίνονταν όλο και πιο δυνατές μέχρι που είτε ο Ρόμπερτ Κένεντι είτε ο Πίτερ Λόφορντ «άρπαξαν ένα μαξιλάρι» και το χρησιμοποίησαν για να «την ηρεμήσουν στο κρεβάτι» μέχρι που «δεν υπήρχαν άλλες φωνές, ίσως της έδωσε κάτι», φέρεται να είπε ο ντετέκτιβ, τονίζοντας: «Ή ο Πίτερ Λόφορντ τής έδωσε κάτι».


Στη συνέχεια, ο Ρόμπερτ Κένεντι φέρεται να έφυγε από το σπίτι της Μέριλιν Μονρόε γύρω στις 5.30 μ.μ., λέγοντας στον Πίτερ Λόφορντ: «Φεύγω από εδώ». Ο Πίτερ Λόφορντ ρώτησε τη Μέριλιν Μονρόε αν ήθελε να βγει για δείπνο μαζί του, οπότε εκείνη απάντησε: «Δεν αισθάνομαι καλά. Δεν είμαι σε θέση να το κάνω. Θέλω να κοιμηθώ. Ήταν δύο άσχημες μέρες για μένα». Τηλεφώνησε δύο φορές στον Πίτερ Λόφορντ, αργότερα εκείνο το βράδυ, και προσπάθησε επανειλημμένα να εντοπίσει τον αδελφό του Ρόμπερτ Κένεντι, πριν καλέσει ξανά τον Πίτερ Λόφορντ, λέγοντας: «Πες αντίο στον Πατ. Πες αντίο στον Πρόεδρο και πες αντίο στον εαυτό σου γιατί είσαι καλό παιδί».

Κατόπιν, η Μέριλιν Μονρόε πέταξε το (παγιδευμένο) τηλέφωνο, σύμφωνα με τις σημειώσεις του Φρεντ Ότας. Ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου