Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2024

Fake «ροζ» φωτογραφίες διάσημων Ελληνίδων στο διαδίκτυο







Θύματα και άλλες καλλονές της ελληνικής showbiz



Σάλος έχει ξεσπάσει στην ελληνική showbiz, καθώς νέα διαδικτυακά εργαλεία που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) ξεγυμνώνουν διάσημες Ελληνίδες για το φιλοθεάμον κοινό γνωστών «ροζ» σελίδων του διαδικτύου.



Θύματα των εργαλείων που αφαιρούν τα ρούχα ή μαγιό, παρουσιάζοντας το σώμα τους ως γυμνό, έχουν πέσει δεκάδες παρουσιάστριες, τραγουδίστριες, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, influencers και κοπέλες που έγιναν γνωστές από τηλεοπτικά ριάλιτι.

Μόνο σε ένα φόρουμ έχουν δημοσιευτεί εκατοντάδες fake «ροζ» φωτογραφίες περισσότερων από 100 Ελληνίδων, ανάμεσα στις οποίες η δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη και η influencer Έλενα Κρεμλίδου, οι οποίες έσπασαν χθες τη σιωπή τους και βγήκαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες καταγγέλλοντας πως έπεσαν θύματα της Τεχνητής Νοημοσύνης.



Η Ελεονώρα Μελέτη κατήγγειλε χθες ότι έπεσε θύμα σε γνωστή ελληνική πλατφόρμα που διαφημίζει οίκους ανοχής, «ροζ» ξενοδοχεία, συνοδούς και πορνοταινίες. Εκεί, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εμφανιζόταν ολόγυμνη σε φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές, αλλά κατασκευάστηκαν μέσω εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Κυκλοφορώ θεόγυμνη. Κι εγώ και πάρα πολλές άλλες κυρίες από την ελληνική showbiz» δήλωσε χθες στο Action 24 η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες πως fake γυμνές φωτογραφίες της κυκλοφορούσαν σε γνωστή πλατφόρμα στο διαδίκτυο.



Όπως είπε, έπειτα από καταγγελία που έκανε, οι ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες κατέβηκαν από τη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Η δεύτερη διάσημη Ελληνίδα που έπεσε θύμα εργαλείου της Τεχνητής Νοημοσύνης που την… ξεγύμνωσε, με αποτέλεσμα να διαδοθούν μέσω διαδικτύου πολλές fake γυμνές φωτογραφίες της, είναι η influender Έλενα Κρεμλίδου, η οποία έγινε γνωστή μέσω του τηλεοπτικού παιχνιδιού επιβίωσης «Survivor».

Η κοπέλα φιλοξενήθηκε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε ότι οι δράστες αλλοίωσαν δημόσιες φωτογραφίες της από τα social media και μέσω AI ή και photoshop τις έκαναν… ροζ.

«Παίρνουν τις φωτογραφίες από τα social. Δεν χρειάζεται να είναι με μαγιό, και με ρούχα μπορούν να το κάνουν. Τα θύματα είναι πάνω από 100 γυναίκες»
δήλωσε χθες η Ελενα Κρεμλίδου.

Η νεαρή influencer τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς και στο παρελθόν είχε πέσει θύμα.




«Πέντε χρόνια παλεύω με τέτοιες υποθέσεις. Επειδή έχω δει αποτελέσματα, επιμένω, γιατί μπορείς να τους βρεις και να τους τιμωρήσεις. Ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Ένιωσα θυμό, αλλά μπερδεμένο με ντροπή. Το να βλέπεις τον εαυτό σου να απεικονίζεται όχι όπως θα ήθελες προς τον κόσμο σε σοκάρει» επεσήμανε η Ελενα Κρεμλίδου.

«Μιλάμε για πάνω από 200 σελίδες με όλες τις Ελληνίδες celebrities. Βρήκα τον εαυτό μου πάνω από πέντε φορές σε διάφορες φωτογραφίες που έχω η ίδια αναρτήσει, αλλά με photoshop που με δείχνουνε γυμνή, ενώ στις φωτογραφίες είμαι με τα ρούχα μου, είτε με μαγιό. Τις πήρανε και τις επεξεργαστήκανε, με αποτέλεσμα να φαίνομαι γυμνή. Σε κάνει να νιώθεις άσχημα. Όχι απλά θα κυνηγήσω να κατέβουν, θα κυνηγήσω και τους υπευθύνους» τόνισε.

Η δικηγόρος της Ελενας Κρεμλίδου, Σοφία Κατσούλα, δήλωσε στην «Espresso» πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβάλει μήνυση ζητώντας την κακουργηματική δίωξη παντός υπευθύνου, εκπροσωπώντας τη γνωστή influencer καθώς και άλλες διάσημες Ελληνίδες οι οποίες δεν έχουν καταγγείλει μέχρι σήμερα δημόσια πως έπεσαν θύματα επιτήδειων που τις διασύρουν με fake γυμνές φωτογραφίες τους.

Η νομικός μάς διευκρίνισε πως ο διαμοιρασμός ακόμα και αλλοιωμένων φωτογραφιών στο διαδίκτυο αποτελεί κακούργημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου