Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2024

Πωλητήριο στον Observer, την παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο Ο όμιλος του Guardian έλαβε μια «επαρκώς σημαντική» προσφορά για την εφημερίδα.





AP Photo/Raphael Satter

 

 


Πωλητήριο μπαίνει στην παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο, τον Observer.

Ειδικότερα, ο μιντιακός όμιλος του Guardian (GMG), μητρική εταιρεία της διάσημης, ομώνυμης εφημερίδας, ανακοίνωσε την Τρίτη (17/9) ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της εφημερίδας The Observer, της παλαιότερης κυριακάτικης έκδοσης στον κόσμο, την οποία κατέχει για περισσότερα από 30 χρόνια.


Ο GMG «βρίσκεται σε επίσημες διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη πώληση του The Observer» με την Tortoise Media, έναν ενημερωτικό ιστότοπο που ιδρύθηκε το 2019, ανακοίνωσε ο The Guardian στην ιστοσελίδα του.

Αν και η εφημερίδα δεν διευκρινίζει το ποσό που στοχεύεται για αυτήν την πώληση, η Tortoise Media υπέβαλε μια «επαρκώς σημαντική» προσφορά, η οποία θα εξεταστεί λεπτομερώς και «θα βοηθούσε (την εφημερίδα) να διατηρήσει το μέλλον της».



Αυτή η ευκαιρία θα επέτρεπε επίσης στον Guardian «να επικεντρωθεί στη στρατηγική του ανάπτυξης με στόχο να γίνει πιο παγκόσμιος, πιο ψηφιακός και ακόμα περισσότερο χρηματοδοτούμενος από τους αναγνώστες του», σχολίασε η Άνα Μπέιτσον, γενική διευθύντρια του ομίλου GMG.

Ιδρυθείσα το 1791, η εφημερίδα The Observer εξαγοράστηκε από το Guardian Media Group το 1993.


Ο όμιλος GMG δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματά του για το οικονομικό έτος. Βάσει αυτών, τα έσοδα από τους ψηφιακούς αναγνώστες αυξήθηκαν κατά 8% φθάνοντας τις 88,2 εκατομμύρια στερλίνες (104 εκατομμύρια ευρώ), εκ των οποίων άνω του 56% προέρχεται από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όμως, ο συνολικός κύκλος εργασιών κατέγραψε πτώση 2,5% στις 257,8 εκατομμύρια στερλίνες (306 εκατομμύρια ευρώ), λόγω «μιας επιβράδυνσης της διαφημιστικής αγοράς και των διαρθρωτικών πιέσεων σε βάρος των έντυπων μέσων».

Η Tortoise Media δημιουργήθηκε από έναν πρώην αρχισυντάκτη των Times και του BBC μαζί με έναν πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου