Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2024

Οι τελευταίες στιγμές του Γιαχία Σινουάρ: Πετάει σανίδα στο drone των Ισραηλινών που τον εντόπισε (βίντεο) Στο «φως» νέες λεπτομέρειες από τον θάνατο του Σινουάρ και τις τελευταίες στιγμές του.





 


Ο «ενορχηστρωτής» της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ πέφτει νεκρός από ισραηλινά πυρά ένα χρόνο μετά τη φονική επίθεση.

Εδώ και ένα χρόνο ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος της πολύνεκρης επίθεσης της Χαμάς βρισκόταν στην κορυφή της αποκαλούμενης «λίστας των μελλοθανάτων» του Ισραήλ.


Οι Ισραηλινοί τον αναζητούσαν στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να κόψουν το «κεφάλι» της Χαμάς. Στις 16 Οκτωβρίου, τον εντόπισαν σε ένα κατεστραμμένο σπίτι στη Γάζα και τον εξουδετέρωσαν.

Η εξόντωσή του ήταν τόσο σημαντική για τους Ισραηλινούς, που ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε τη νύχτα της Πέμπτης ότι ο θάνατός του σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου που ξεκίνησε πέρυσι εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας. 
Vidverto Player


Αν και μέχρι την εξόντωση του Ισμαήλ Χανίγια, ο Γιαχία Σινουάρ θεωρητικά ήταν ο δεύτερος στην εξουσία, στην πραγματικότητα ήταν ο de facto ηγέτης της οργάνωσης. Τα πολλά και σκληρά χρόνια που πέρασε ως κρατούμενος στις ισραηλινές φυλακές τον ανέδειξαν σε έναν ήρωα για τον λαό της Γάζας. Πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών άμυνας και ασφάλειας του Ισραήλ έχουν περιγράψει ως «μοιραίο λάθος» το ότι άφησαν τον Σινουάρ να βγει από τη φυλακή ως μέρος μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων. Μετά τη δολοφονία από το Ισραήλ του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού επικεφαλής της Χαμάς, ο Γιαχία Σινουάρ, στρατιωτικός επικεφαλής της οργάνωσης, αναδείχθηκε και επίσημα στον απόλυτο ηγέτη της.
Πώς τον «εξόντωσαν» - Οι τελευταίες του στιγμές

Κατά τη χθεσινή ανακοίνωσή τους οι IDF «επιβεβαιώνουν ότι έπειτα από ανθρωποκυνηγητό ενός χρόνου χθες (Τετάρτη), 16 Οκτωβρίου 2024, στρατιώτες του ισραηλινού στρατού εξόντωσαν τον Γιαχία Σινουάρ, τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, σε επιχείρηση στη νότια Λωρίδα της Γάζας».

Σήμερα, έρχονται στο «φως» νέες λεπτομέρειες από τον θάνατό του και τις τελευταίες στιγμές του.

Σε πλάνα από drone που δημοσίευσε τα ξημερώματα της Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός, φαίνεται ένας άνδρας να βρίσκεται καθισμένος στο εσωτερικό ενός μισογκρεμισμένου σπιτιού, σκονισμένος και σοβαρά τραυματισμένος. Το πρόσωπό του και το κεφάλι του είναι καλυμένα με μαντήλι.

Το δεξί του χέρι φαίνεται σοβαρά τραυματισμένο. Μόλις εντοπίζει το drone, ο άνδρας πετάει μία ξύλινη σανίδα προς την κατεύθυνση του.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, στην αρχή πίστευαν πως πρόκειται απλά για «μαχητή» της Χαμάς.

Στη συνέχεια ο στρατός έριξε ένα επιπλέον βλήμα στο κτίριο, με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει και να τον σκοτώσει. Έπειτα, αναγνωρίσηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Σινουάρ βρέθηκε με ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροβομβίδες και 40.000 σέκελ (10.707 δολάρια).

sinwar2_1_3b3b9_a4bdd.jpg

«Προσπάθησε να διαφύγει και οι δυνάμεις μας τον εξουδετέρωσαν», συμπλήρωσε.

Χθες, κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες που έδειχναν το σώμα του Σινουάρ με ένα ανοιχτό τραύμα στο κεφάλι, ντυμένο με ένα στρατιωτικού τύπου γιλέκο, μισοθαμμένο στα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτιρίου.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Σινουάρ βρέθηκε από στρατιώτες πεζικού που έψαχναν στην περιοχή Ταλ Ελ Σουλτάν της νότιας Γάζας την Τετάρτη, όπου πίστευαν ότι βρίσκονταν ανώτερα μέλη της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου