Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το «φάντασμα» του Κασσελάκη κάθε μέρα πάνω από την Κουμουνδούρου Τα νέα επεισόδια στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και το ιδιόμορφο «inquisitio» του ΣΥΡΙΖΑ.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 

 


Για ένα απλό… μέλος του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζε επί τόσες ώρες την Πέμπτη (17/10) η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι «87» έβαλαν στο «μικροσκόπιο» τις κινήσεις του τις τελευταίες ημέρες ελέγχοντας τι είπε, τι δήλωσε, τι «ανέβασε», τι κρύβει, τι σχεδιάζει, τι σκοπούς έχει.

Το ιδιόμορφο «inquisitio» της Κουμουνδούρου δεν έβαλε στο τραπέζι της εξέτασης ζήτημα αναβολής του Συνεδρίου αλλά ούτε και διαγραφής Κασσελάκη, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες. Και αυτό παρόλο που υπήρξαν «φωνές» που είπαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση» ή πως «το δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το “ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης”».


Σε αυτό το κλίμα ακόμη μια δημοσκόπηση, περίπου την ίδια ώρα με όσα διαδραματίζονταν στην Κουμουνδούρου, έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ να «βυθίζεται» περισσότερο, ενώ «μέτρησε» την αντίδραση του κόσμου απέναντι στον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη μετά την απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η μέτρηση της GPO (Star) έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας νέα πτώση, ως πέμπτο κόμμα με 7,6%.

Αναφορικά με τον αποκλεισμό Κασσελάκη μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τις εσωκομματικές εκλογές ενώ το 42% συμφωνεί. Παράλληλα, το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.
Η στόχευση Πολάκη

Εντός της Κουμουνδούρου και κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης, υποψήφιος για την ηγεσία της Κουμουνδούρου εκείνος, στόχευσε διαφορετικά. Πήρε αποστάσεις και από τα δυο «στρατόπεδα», εξαπολύοντας «βέλη» και κατηγορίες και στους «87» και στον Κασσελάκη. Επιτέθηκε στους «87» για την στάση τους απέναντι στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Για να λέμε όλη την αλήθεια εσείς οι 87 κλπ την έχετε κάνει τη μ@@@@@α με τον αποκλεισμό και τώρα το παίζει πληγωμένος πρίγκηπας!



Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος!», είπε ο Πολάκης. Και πρόσθεσε πως «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διώξει κόσμο και κάποιοι από τους 87 με τις συνεντεύξεις τους κάνουν το ίδιο!». Έβαλε, ωστόσο, και τον Κασσελάκη στο στόχαστρο του: «Συμφωνώ με την εισήγηση γιατί αυτά που είπε στις συνεντεύξεις του είναι απαράδεκτα και αποκρουστικά. Η αναφορά πως ντρέπεται να χάσει από βουλευτή του δείχνει έναν εγωπαθή νάρκισσο και η αναφορά περί συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισμό!».
Ξόρκισαν το «φάντασμα» Κασσελάκη

Με την «καταδίκη» σε πολιτικό επίπεδο του Κασσελάκη σήμανε η λήξη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στην Πολιτικής Απόφαση «φωτογράφισε» τον πρώην πρόεδρο του κόμματος χωρίς ονομαστική αναφορά στο πρόσωπο του. Η απόφαση, μεταξύ άλλων, καταδίκασε τα επεισόδια έξω από την πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, την δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας από τον Κασσελάκη και την αναφορά του σε «50 μισθωτούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα ψηφίστηκε το τμήμα της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας, που ασκεί κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης. Διαφώνησαν, ωστόσο, πέντε στελέχη (Τζάκρη, Ρήγας, Σκορίνης, Τελιγιορίδου, Δούρου) ως προς το σκέλος των εσωκομματικών καθώς δεν συμφωνούν το όργανο να συνεχίζει με αποφάσεις του να τροφοδοτεί τον σχετικό διχασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου