Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2016

ΟΝΝΕΔ: Περίεργες κινήσεις – καταγγελία για το επερχόμενο συνέδριο (σσ γιατί περίεργες; Δεν θέλουν να πάνε στην ..λαχαναγορά τα παιδιά)


Τι ζητάει η «Πρωτοβουλία για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ»

Λίγες ημέρες πριν το συνέδριο της γαλάζιας νεολαίας, έκανε την εμφάνιση της σελίδα στο facebook με την ονομασία «Πρωτοβουλία για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ». Με μία σκληρή ανακοίνωση που μιλάει για «χειραγώγηση της οργάνωσης», για «διαβλητές διαδικασίες» και που καταγγέλλει ....την πρόθεση να γίνει η εκλογή του Προέδρου από το συνέδριο και όχι από την βάση, έρχεται να δυναμιτίσει το κλίμα στο εσωτερικό της Οργάνωσης, στη πορεία προς το συνέδριο.

Για τους καλά γνωρίζοντες και σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr η κίνηση αυτή προέρχεται από τους «δυσαρεστημένους» της Θεσσαλονίκης, θέλοντας έτσι να κάνουν αισθητή την παρουσία λίγο πριν το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Οργανώσεις τους Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, και γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο καθώς καταγγέλουν και τη διαδικασία του Απριλίου όταν ζητήθηκε η παραίτηση του τότε Προέδρου Βασίλη Γεωργιάδη (πολιτικό τέκνο του πρώην Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου), μετά το αποτυχημένο συνέδριο της Θεσσαλονίκης. Να θυμίσουμε ότι η συμμαχία τότε ήταν με τον Δημήτρη Χρόνη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η οποία απ΄ ότι μαθαίνουμε , καλά κρατεί.

Σίγουρα θα υπάρξει παρασκήνιο και θα φανεί και ποιος είναι πίσω από την «Πρωτοβουλία για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ».

Θα επανέλθουμε…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είμαστε όλοι θεατές μιας απίστευτης χειραγώγησης, που δέχεται η οργάνωση μας με σκοπό τον έλεγχο της από συγκεκριμένους ανθρώπους , που ηλικιακά κανέναν ρόλο δεν πρέπει να έχουν στην ΟΝΝΕΔ. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο όταν με μια απόφαση κατάργησαν την ΟΝΝΕΔ χωρίς ουσιαστικό λόγο και χωρίς επιχείρημα , επειδή το αποτέλεσμα της βούλησης των μελών της ΟΝΝΕΔ σε κάποιους δεν άρεσε. Τώρα υποτίθεται πως ξεκίνησε η διαδικασία επανίδρυσης της οργάνωσης με έναν τρόπο μη δημοκρατικό και διαβλητό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της οργάνωσης οι υποψήφιοι σύνεδροι αναδεικνύονται χωρίς να υπάρχει κάπου αναρτημένος κατάλογος του μητρώου μελών. Η όλη διαδικασία ελέγχεται μόνο από μια επιτροπή 35άρηδων που σαν «Πάππες» έχουν το αλάθητο και "βαφτίζουν" συνέδρους μόνο αρεστούς σε αυτούς χωρίς κανένα έλεγχο και δυνατότητα ενστάσεων . Σαν αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η απάθεια και η μη συμμετοχή χιλιάδων ΟΝΝΕΔιτών ανά την Ελλάδα.

Επίσης παρακολουθούμε από διαρροές στον τύπο την πρόθεση η εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ να γίνει από το συνέδριο πράγμα που θα γυρίσει την οργάνωση δεκαετίες πίσω, με απώτερο στόχο την προοδευτική απαξίωσή της και την πλήρη κατάργηση της.

Η εκλογή προέδρου ΟΝΝΕΔ πρέπει να γίνει από την βάση , όπως εκλέχτηκε πρόσφατα και ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , αν θέλουμε η οργάνωση να κάνει πραγματικό άνοιγμα στους νέους ανθρώπους και όχι να γίνει απλά μια διαδικασία μόνο και μόνο για να σωθούν τα προσχήματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου