Παρασκευή, Μαΐου 25, 2018

«Πυρετός» διαβουλεύσεων για το Σκοπιανό – Νέο ραντεβού Κοτζιά με Ντιμιτρόφ





Νέο ραντεβού σήμερα Κοτζιά – Ντιμιτρόφ
Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ένας κύκλος συνομιλιών του υπουργού υπό την παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς
Πολύ θετικό το κλίμα στις διαπραγματεύσεις
Η Ελλάδα επιθυμεί έμπρακτα την επίτευξη λύσης..

Συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή οι εντατικές διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη για το ονοματολογικό.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ένας κύκλος συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ υπό την παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, συνεδρίασαν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ σε Βιέννη και Σούνιο.

Παράλληλα, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, το ίδιο έπραξε και ο σκοπιανός ομόλογός του, ο οποίος ενημέρωσε τον Ζόραν Ζαάεφ.

Δύο τα πιθανά ονόματα

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το hellasjournal, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν ως πιθανές ονομασίες η «Nova Macedonia» και η «Gorna (Upper) Macedonia».

Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να δέχεται το δεύτερο όνομα, ενώ ο κ. Νίμιτς φέρεται να πιστεύει ότι η «Nova Macedonia» είναι υπό τις περιστάσεις η καλύτερη λύση.

Η Ελλάδα επιθυμεί έμπρακτα την επίτευξη λύσης

Σύμφωνα με την ενημέρωση, που έκανε ο έλληνας υπουργός στους δημοσιογράφους, η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου επιθυμώντας έμπρακτα την επίτευξη λύσης. Αναμένοντας την εξέλιξη των σημερινών συνομιλιών, ο κ. Κοτζιάς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να διαρκέσουν μόνο μια μέρα και όχι δύο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/pyretos-diavoyleyseon-gia-to-skopiano-neo-rantevoy-kotzia-ntimitrof/#ixzz5GUmeiIoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου