Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020

«Πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το βαθύ ντεκολτέ της φινλανδής πρωθυπουργού






Περισσότερο προκλητικές εμφανίσεις ανδρών πολιτικών της χώρας είχαν αντιμετωπιστεί εντελώς χαλαρά

Ένα μαύρο σακάκι με ντεκολτέ, με το οποίο η φινλανδή πρωθυπουργός, Σάνα Μάριν, πόζαρε για την φωτογράφιση της σε περιοδικό μόδας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας, πόζαρε για το κορυφαίο περιοδικό μόδας της χώρας, Trendi, με πολλούς χρήστες του Instagram, να σχολιάζουν κάτω από την ανάρτηση με τη φωτογραφία ότι το αποκαλυπτικό ρούχο είναι «ακατάλληλο» για κάποια στη θέση της.

Στη συνοδευτική συνέντευξη, η Μάριν μιλά για την πίεση και την εξάντληση που βίωσε κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους χρονιάς, αποκαλύπτοντας ότι «δεν είναι μια συνηθισμένη δουλειά ή μια φυσιολογική ζωή αλλά βαριά με πολλούς τρόπους».

Σε απάντηση πάντως των επικριτών, πολλοί υποστηρικτές της ξεκίνησαν το hashtag #imwithsanna, δημοσιεύοντας φωτογραφίες, όπου ποζάρουν με παρόμοιο ντύσιμο, με τις σχετικές δημοσιεύσεις στο Instagram να ξεπερνούν τις 1.200.

Πέρα από τις φωτογραφίες με το παρόμοιο ντύσιμο, χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις με φωτογραφίες ανδρών πολιτικών, που είχαν φωτογραφηθεί με πολύ πιο αποκαλυπτικές εμφανίσεις, χωρίς ποτέ να επικριθούν, αποδεικνύοντας πόσο διαφορετικά κρίνεται το γυναικείο φύλο ακόμα και σήμερα.

Οι χρήστες επεσήμαναν ότι οι Φινλανδοί δεν είχαν πρόβλημα με τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις προηγούμενων ηγετών της χώρας, όπως του
προέδρου Urho Kekkonen που είχε φωτογραφηθεί γυμνός μαζί με άλλους άνδρες σε σάουνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου