Κυριακή, Ιουνίου 13, 2021

Όλες οι άκυρες δικαιολογίες της Νέας Δημοκρατίας για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη! [VIDEO]

Μεγάλη προσπάθεια φαίνεται πως καταβάλει το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να δικαιολογήσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, προκαλώντας κάθε φορά έντονες αντιδράσεις.

Ο ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης μάλιστα, θα μείνει στην ιστορία με… το παράδειγμα του μαζέματος της ελιάς που επικαλέστηκε προκειμένου να υπερασπιστεί το νομοσχέδιό του για την περαιτέρω ευελιξία στα ωράρια των εργαζομένων. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει “Εργαζόμενος σε αεροδρόμιο στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά θέλει να μαζέψει τις ελιές του τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Σήμερα με τη ρύθμιση που υπάρχει εάν δεν έχεις αυτή τη διευθέτηση, ο άνθρωπος είναι αναγκασμένος να πάρει άδεια άνευ αποδοχών για να το κάνει, μειώνοντας το εισόδημά του. Με τη ρύθμιση που προτείνουμε εμείς δεν μειώνει το εισόδημα του, μένει στα ίδια επίπεδα. Με τη ρύθμιση που φέρνουμε εμείς υπερασπίζουμε τον εργαζόμενο στην πραγματικότητα διότι του δίνουμε μεγαλύτερη ευελιξία στη ζωή του“.


Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό το παράδειγμα, αλλά συνέχισε “Για παράδειγμα ένας φοιτητής που δουλεύει και μπορεί να δίνει εξετάσεις, μπορεί να κανονίσει αντί να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, να πάρει άδεια μετ’ αποδοχών, να δώσει τα εξετάσεις του και σε αντιστάθμισα να δουλέψει μερικές ώρες παραπάνω τις άλλες μέρες“. Και δεν σταμάτησε μόνο εκεί, καθώς έδωσε σε άλλη χρονική στιγμή και το παράδειγμα με τη μητέρα που μπορεί να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, με αποτέλεσμα προφανώς να μην περνά τον χρόνο που θέλει με τα παιδιά της, προκειμένου να μην δουλέψει την Παρασκευή και να δει τότε επιτέλους τα παιδιά της!

Και άλλα στελέχη όμως της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησαν μάταια να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο, όπως ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ο οποίος από το βήμα της Βουλής χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι μπορεί κάποιος εργαζόμενος πλέον να δουλέψει παραπάνω για ένα διάστημα ώστε μετά να πάρει άδεια για να λύσει προβλήματα υγείας που τυχόν έχει. Συγκεκριμένα δήλωσε “Μπορεί να είναι αστείο για σας. Ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό. Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας του ιδίου ή της οικογένειάς του ή ένα οικογενειακό θέμα; Του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο – η Νέα Δημοκρατία, όχι η Αριστερά – την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο”. Πιθανότατα δεν έχει ακούσει για τις λεγόμενες αναρρωτικές άδειες, τις οποίες δικαιούνται οι εργαζόμενοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου