Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

Κ. Μανιάτης: Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσους ταλαιπωρούνται εδώ και τρεις μέρες ΒΙΝΤΕΟ




Τέταρτη ημέρα χωρίς ρεύμα 3.000 νοικοκυριά -Πλήρης απουσία συντονισμού
Τι δήλωσε νωρίτερα στο OPEN

Βολές κατά πάντων εξαπολύει ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, που μιλάει στο newsit.gr και τονίζει ότι πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να συνεργαστούν σωστά για να μπορέσουν να επιδιορθωθούν οι διακοπές ρεύματος που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν σχεδόν 1.000 νοικοκυριά.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί με τις διακοπές ρεύματος, ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, σημειώνει πως «έχουν ακόμα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση σχεδόν οι ίδιες περιοχές με χθες Τετάρτη (26.1.2022). Στον Μαραθώνα, τα Σπάτα, την Αρτέμιδα, τον Χολαργό, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή, στου Παπάγου, τα Μελίσσια, την Φιλοθέη, την Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο. Μόνο στον Άλιμο καταφέραμε να επιδιορθώσουμε. Δώσαμε τώρα την μέση τάση. Τα προβλήματα είναι πολλά, πρέπει να δώσουμε την χαμηλή τάση».

Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει στο newsit.gr ότι «αυτό που μας καθυστερεί είναι αυτά που προκύπτουν από την μη συνεργασία των πολλών. Όταν πάνε σε μια δουλειά οι τεχνικοί και δεν μπορούν να τη φτιάξουν επειδή γλιστράει ο γερανός, γιατί δεν έχουν ρίξει αλάτι οι δήμαρχοι, η περιφέρεια και άλλα πολλά και χάνονται αρκετές εργατοώρες, αυτά θα γίνονται».

Συμπληρώνει ότι υπάρχει ανάγκη να ρίξουν αλάτι οι δήμοι για να διευκολυνθεί το έργο της ΔΕΗ. «Κάνω έκκληση οι δήμοι να ρίξουν αλάτι στις περιοχές τους. Ξέρουν που έχουν σπάσει κολώνες, που έχουν πέσει οι γραμμές, καλώδια. Για να μπορέσουμε να δουλέψουν τα συνεργεία. Και να πουν στους κατοίκους που έχουν τα αμάξια να τα μετακινήσουν γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κινήσεις έτσι», καταλήγει ο πρόεδρος των τεχνικών ΔΕΗ.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα



Τέταρτη ημέρα χωρίς ρεύμα 3.000 νοικοκυριά -Πλήρης απουσία συντονισμού

Τα συνεργεία δεν μπορούν να εργαστούν - Δεν έχουν καθαριστεί τα προβληματικά σημεία, οι γερανοί γλιστρούν - Οργή για χιλιάδες, παραμένουν στο έλεος του ψύχους


Σχεδόν 72 ώρες παραμένουν χωρίς ρεύμα χιλιάδες πολίτες, σε νοικοκυριά όπου η ηλεκτροδότηση διακόπηκε μετά την έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι εικόνες και οι μαρτυρίες που μεταδίδουν τα ρεπορτάζ εκθέτουν με τον πλέον σαφή τρόπο το ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού Κώστα Σκρέκα την Τρίτη. Ο τελευταίος είχε διαβεβαιώσει για αποκατάσταση της «συντριπτικής πλειοψηφίας» των ηλεκτροδοτήσεων που είχαν διακοπεί.



«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους που ταλαιπωρούνται εδώ και τρεις ημέρες, πάμε στην τέταρτη ημέρα ... δεν υπάρχει ο συντονισμός που χρειάζεται, για να μπορέσει αυτό το κοινωνικό αγαθό να είναι στο σπίτι κάθε πολίτη», είπε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open ο πρόεδρος των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ Κώστας Μανιάτης, καταγγέλλοντας ότι τα συνεργεία που προσπαθούν να αποκαταστήσουν βλάβες βρίσκουν δρόμους γεμάτους χιόνια ή πάγο, πεσμένα δέντρα, κτλ., με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά και γρήγορα. «Προσπαθούμε να στήσουμε τους γερανούς και γλιστράνε, ασφάλεια δεν υπάρχει ... πρέπει να πάμε στα σοκάκια, όπου είναι οι υποσταθμοί ... να στηθούν οι γερανοί εκεί που έχουν κοπεί τα καλώδια ... δεν μπορούμε να τα αφήσουμε στο δρόμο ... όχι να τα ρίξουμε στο δρόμο και να θρηνήσουμε θύματα ... πρέπει οι Δήμαρχοι να δουν αυτά τα σημεία, εκτός από τον καθαρισμό πρέπει να ρίξουν και αλάτι».

«Πρέπει να υπάρχει συντονισμός, κυρίως από την κυβέρνηση, να υποχρεώσει ώστε να υπάρχει αλάτι ... να δουλέψουμε με ασφάλεια. Δεν θα θρηνήσουμε θύματα. Ξέρετε σε πόσες περιοχές έχουμε πάει να φτιάξουμε τα καλώδια και φεύγουμε, γιατί δεν μπορούμε; Σε πάρα πολλές περιοχές της Αττικής», είπε ο κ. Μανιάτης.



Υπογράμμισε μάλιστα το πρόβλημα μη παροχής αξιόπιστων υπηρεσιών από τις ιδιωτικές εταιρείες. «Από παλιότερα, όταν ξεκίνησαν, αλλά και τώρα, εμείς τις έχουμε καταγγείλει. Λέμε ότι δεν είναι σωστή η λειτουργία, δεν υπάρχει καλή εξυπηρέτηση. Παλιότερα, σε κάθε περιοχή, καλούσε κάποιος ότι έχει πρόβλημα και του απαντούσαν, πότε περίπου, τι πρόβλημα υπάρχει. Υπήρχε άμεση επικοινωνία με τον πελάτη».


Ο αριθμός των νοικοκυριών που παρέμεναν χωρίς ρεύμα χτες το βράδυ ανερχόταν σε 3.000 περίπου, όπως εκτίμησε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης (σημειώνεται ότι την Τρίτη το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας είχε αναφερθεί σε 2.500 διακοπές ηλεκτροδότησης). Πολλές χιλιάδες πολίτες, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας, παρέμειναν στο σκοτάδι για τρίτη νύχτα, χρησιμοποιώντας κεριά, χωρίς πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα, σε πολλές περιπτώσεις και χωρίς θέρμανση. «Είναι τρίτη ημέρα που δεν κοιμώμαστε, κινούμαστε για να μην παγώσουμε ... κρυώνω αφάνταστα, είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσω μια σχετική θερμότητα, να κινούμαι πάνω-κάτω συνεχώς, να μην παγώσω», λέει χαρακτηριστικά κάτοικος του Γέρακα στο Open.


«Είμαστε με θερμοκρασία 3-4 βαθμούς Κελσίου μέσα στο σπίτι, 12 χλμ. από το Σύνταγμα είναι σαν να βρισκόμαστε στην οροσειρά της Πίνδου», προσθέτει άλλος. «Τηλεφωνήματα επί 4 ημέρες, "παίζει κασέτα" ότι "είναι το συνεργείο, αποκαθιστά τη βλάβη". Ποια βλάβη; 4 ημέρες, 12 χλμ. από το Σύνταγμα; ... Έχω κάνει στον Έβρο φαντάρος, νομίζω ότι βρίσκομαι πάλι εκεί».



Τα προβλήματα στο δίκτυο παραμένουν πολύ μεγάλα, ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Είναι χαρακτηριστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε από κάτοικο των βορείων προαστίων, με τεράστιους σπινθήρες να βγαίνουν από τα καλώδια της ΔΕΗ σε γειτονιά στην οποία δεν υπήρχε ηλεκτροδότηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου