Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

Πως έγινε η… μοιρασιά στη «λίστα Πέτσα»;...



Χωρίς να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις και με απών τον πρώην αρμόδιο υπουργό Στέλιο Πέτσα, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που κατέθεσε η ΝΔ οδεύει πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση. 

Η καμπάνια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανατέθηκε στην Initiative Media, ο... εκπρόσωπος της οποίας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει ουσιαστικά για τα κριτήρια των επιλογών  με βάση τα οποία χορηγήθηκαν τα χρήματα στα ΜΜΕ.

Ένα από τα καθοριστικά σημεία που δεν αναδείχθηκαν ήταν η κεντρική επιλογή να είναι επί πληρωμή τα μηνύματα «Μένουμε Σπίτι», ενώ ο νόμος επιτρέπει τη δωρεάν μετάδοση για γεγονότα τόσο σημαντικά για τη χώρα. 

Γιατί προέκρινε την επιλογή διάθεσης σημαντικών ποσών σε ιστοσελίδες -ορισμένες εκ των οποίων δεν είχαν ακόμη δημιουργηθεί- σε βάρος των τηλεοπτικών σταθμών.

Επί του θέματος υπήρξε και δήλωση στη συνέχεια στελέχους της ΕΙΤΗΣΕΕ στη Βουλή, που τόνισε ότι ο κλάδος είχε αδικηθεί και για αυτό στη συνέχεια έλαβε τα χρήματα που του αναλογούσαν.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, η οποία επέστρεψε τα χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο, επιβαρυνόμενη τον ΦΠΑ, καθώς ήταν σε αναντιστοιχία με τα ποσά που μοιράστηκαν στις ιστοσελίδες.

Από την Εξεταστική προέκυψε πως υπήρχαν συνεννοήσεις για τις επιλογές των ΜΜΕ ανάμεσα σε στέλεχος του γραφείου του Στέλιου Πέτσα και της Initiative Media...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου