Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2022

Ο «γύρος του κόσμου» με διαρκή ταξίδια για τις δύο «ισχυρές κυρίες» του Πολιτισμού

Από τις ΗΠΑ έως το Μεξικό, η Λίνα Μενδώνη και η Άννα Παναγιωταρέα, με έξοδα βέβαια του Δημοσίου.

Σε ταξιδιωτικό γραφείο έχει μετατρέψει το Υπουργείο Πολιτισμού η υπουργός Λίνα Μενδώνη. Τα ταξίδια στο εσωτερικό είτε για την ίδια είτε για τη σύμβουλό της, Άννα Παναγιωταρέα, ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

Κι αν στο εσωτερικό τηρούνται κάπως τα προσχήματα καθώς συνήθως αποποιούνται της ημερήσιας αποζημίωσης και το κόστος περιορίζεται στα έξοδα μετακίνησης, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκαμε ότι πρόσφατα ταξίδια στο εξωτερικό κόστισαν πάνω από 120 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για ποσά που αναφέρονται στις αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί και αφορούν τόσο το κόστος μετακίνησης και διαμονής για την υπουργό, όσο και για τους - κατά περίπτωση - συμβούλους που τη συνοδεύουν.

Τόσο η υπουργός όσο και η κυρία Παναγιωταρέα λαμβάνουν κανονικά την ημερήσια αποζημίωση πέραν των υπολοίπων εξόδων, αλλά εξίσου προκλητική με το κόστος είναι και η διάρκεια των ταξιδιών.

Ιδού μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα:

Το ταξίδι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο Ιράκ και στην Ιορδανία διαρκεί 12 ολόκληρες ημέρες (από 27/11/2022 έως 8/12/2022) και κοστίζει συνολικά πάνω από 43 χιλιάδες ευρώ.

μενδωνη, παναγιωταρεα, ταξιδια

Το ταξίδι σε Φρανκφούρτη - Μεξικό - Φρανκφούρτη - Φλωρεντία - Ρώμη διήρκησε συνολικά 10 ημέρες (25/09/2022 έως 04/10/2022) και κόστισε συνολικά περί τις 24 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τις αποφάσεις για τα ποσά που δεσμεύτηκαν.

μενδωνη, παναγιωταρεα, ταξιδια

Το ταξίδι σε Μόναχο - Νέα Υόρκη - Ουάσιγκτον - Μόναχο διήρκησε 7 ημέρες (από 21/2/2022 έως 27/2/2022) και κόστισε πάνω από 7,5 χιλιάδες ευρώ. Σκοπός του ταξιδιού οι συναντήσεις με πολιτικούς και ομογενειακούς παράγοντες, όπως αναφέρεται.

monaho nea yorki mendoni panagiotarea

Το ταξίδι στην Αυστραλία διήρκησε 10 ημέρες (από 21/4/2022 έως 30-/4/2022) και κόστισε περίπου 11 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για τα ποσά δέσμευσης πίστωσης που αναφέρονται στις αποφάσεις πριν από κάθε ταξίδι...

Με λίγα λόγια η κυρία Μενδώνη και η κυρία Παναγιωταρέα κάνουν πολυήμερες «διακοπές» στο εξωτερικό με χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Εύλογα ανακύπτει το ερώτημα: Αλήθεια, στο Υπουργείο πηγαίνουν καθόλου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου