Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023

Σαρώνει την Αττική ο Elias με ισχυρές καταιγίδες και «σμήνος» κεραυνών - Live η πορεία της κακοκαιρίας Από τα ξημερώματα «χτυπά» την Αττική η κακοκαιρία Elias. Νέος γύρος καταιγίδων το μεσημέρι στην Αθήνα. Διακοπές ρεύματος και αντλήσεις υδάτων.







 

 


Τα «δόντια» της από τα ξημερώματα δείχνει η κακοκαιρία Elias στον νομό της Αττικής, που βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο των έντονων καιρικών φαινομένων.




Όλο το βράδυ έβρεχε ασταμάτητα σε πολλές περιοχές της Αττικής, στα βόρεια και νότια της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα ισχυρά στις 6 το πρωί. Από χθες, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να προσέχουν και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ ήδη αρκετοί δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν γεμίσει με νερό.


 












Προς το παρόν τα προβλήαματα είναι περιορισμένα, με την Πυροσβεστική να δέχεται 4 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε Νέα Πεντέλη, Γέρακα, Παλλήνη και Μαρούσι, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Μαρούσι και Περιστέρι.


Σύμφωνα με το Windy τα φαινόμενα θα κοπάσουν προς τις 8 το πρωί, με νέο γύρο έντονων καταιγίδων να έρχεται ξανά προς το μεσημέρι.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας:




Σε ενημέρωσή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θ. Κολυδάς ανέφερε λίγο μετά τις 6 το πρωί πως τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν «ακόμη για μια ώρα με μειούμενη ένταση».






Η ΕΜΥ ανανέωσε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων δίνοντας νέα στοιχεία για τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα, Τετάρτη:


Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Προβλήματα με τη Hellenic Train

Η Hellenic Train ανακοίνωσε λίγο μετά τις 6 το πρωί καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμη Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.

Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία που σάρωσε την Αττική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου