Σάββατο, Μαρτίου 02, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Οι light αλλαγές με στόχο την εκεχειρία για το στοίχημα των ευρωεκλογών Σε δυο άξονες κινήθηκαν οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.




Eurokinissi | Τατιάνα Μπόλαρη

 


Γράφει ο Μιχάλης Χαριάτης
 


Με φόντο το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και με ορίζοντα τις ευρωεκλογές. Αυτό είναι το δύσκολο μονοπάτι που καλείται να περπατήσει η Κουμουνδούρου. Το αποτέλεσμα στην ευρωκάλπη, σε κάθε περίπτωση, θα αποτελέσει τον «κριτή» της «επόμενης ημέρας» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το στίγμα για τις αλλαγές που αποφάσισε, σε κόμμα και Βουλή, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει την πρόθεση της ηγεσίας να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο της ενότητας και της σύνθεσης μπροστά στην κρίσιμη εκλογική μάχη του ερχόμενου Ιουνίου.

Σε δυο άξονες κινήθηκαν οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Εντός της Κουμουνδούρου, η επανασυγκρότηση του Εκτελεστικού Γραφείου, μετά και την απόφαση του Συνεδρίου, με προσθήκη προσώπων, ενώ αποφασίστηκε πως οι συνεδριάσεις του θα είναι με διευρυμένη σύνθεση. Βασικό χαρακτηριστικό στο συγκεκριμένο κομματικό πεδίο είναι η είσοδος της Όλγας Γεροβασίλη, όπως αναμενόταν τις τελευταίες ημέρες.


Σε πλήρη σύνθεση στο Εκτελεστικό Γραφείο μετέχουν ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, η Γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο Γιάννης Βουλγαράκης, ο οποίος ως συντονιστής Οργανωτικού αντικαθιστά πλέον τον παραιτηθέντα αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, η Ρένα Δούρου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Όλγα Γεροβασίλη.

Στις συνεδριάσεις λαμβάνει μέρος επίσης η εκπρόσωπος Τύπου. Στην θέση της Δώρας Αυγέρη, η οποία αποχωρεί καθώς επιθυμεί να είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο, αναμένεται να αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ως η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται την Δευτέρα.


Πλέον, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση καθώς έξι στελέχη, ο Νίκος Παππάς, ο Βαγγέλης Αποστολάκης, η Κυριακή Μάλαμα, ο Πάνος Ρήγας, ο Λευτέρης Κρέτσος και ο Γιάννης Μπουρνούς, θα παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις.
Τομεάρχης ο Πολάκης

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, στο πλαίσιο των αλλαγών που αποφάσισε ο Στέφανος Κασσελάκης, στέκεται κανείς στην μετακίνηση του Παύλου Πολάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την εικόνα που υπήρχε για κυρώσεις απέναντι στον Παύλο Πολάκη εξαιτίας στάσης που κράτησε έναντι της κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Στέφανος Κασσελάκης του αφαίρεσε τον ρόλο του Συντονιστή ΕΠΕΚΕ, ωστόσο, του ανέθεσε τον κρίσιμο Τομέα Διαφάνειας, μια θέση στην οποία έχει υπηρετήσει για χρόνια ο Παύλος Πολάκης, δείχνοντας πως εκτιμά το έργο του.

Στις θέσεις του Συντονιστή ΕΠΕΚΕ και της Αναπληρώτριας Συντονίστριας ΕΠΕΚΕ ορίστηκαν οι Γιάννης Σαρακιώτης και Ραλλία Χρηστίδου αντίστοιχα. Τομεάρχης Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Τομεάρχης Ναυτιλίας η Νίνα Κασιμάτη και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Γιώργος Ψυχογιός. Την θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο «πασοκογενής» Θάνος Μωραϊτης, καθώς ο Γιώργος Τσίπρας βάζει πλώρη για την ευρωβουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου