Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Euro 2024: Oπαδοί της Ρουμανίας πίκαραν τους Ουκρανούς φωνάζοντας «Πούτιν» - Δείτε βίντεο Φωνάζοντας το όνομα του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, οι οπαδοί της Ρουμανίας θέλησαν να πικάρουν τους οπαδούς της Ουκρανίας στον μεταξύ τους αγώνα στο Euro 2024.





 

 


Εντυπωσίασε τη ποδοσφαιρική Ευρώπη η πρεμιέρα της Εθνικής Ρουμανίας στο Euro 2024, καθώς επικράτησε με 3-0 της Ουκρανίας. Όμως η συμπεριφορά των οπαδών της στις εξέδρες του σταδίου του Μονάχου δεν ήταν ανάλογη και προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση.

Ειδικότερα, μερίδα οπαδών της Ρουμανίας καταγράφηκαν σε βίντεο να φωνάζουν το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πικάρουν τους Ουκρανούς. Όλα αυτά την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022. 

«Πούτιν - Πούτιν» φώναζαν και οπαδοί από τη Σερβία: 

EURO 2024: H εμφατική νίκη της Ρουμανίας

Στα καθαρά ποδοσφαιρικά, ένα εμφατικό αποτέλεσμα που σε μεγάλο βαθμό σημαίνει και πρόκριση στους «16» του EURO 2024, στη χειρότερη ως καλύτερη τρίτη, πανηγύρισε η Ρουμανία που επικράτησε με 3-0 της Ουκρανίας.


Ταυτόχρονα, το συγκρότημα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου μπορεί να στοχεύει και σε ακόμη καλύτερη πορεία στη διοργάνωση, καθώς μόνο οι Βέλγοι θεωρούνται -και είναι- ανώτεροι ως ομάδα, με τους Σλοβάκους να είναι στα μέτρα τους.

Από την άλλη, η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ απογοήτευσε και πλέον γίνεται πιο δύσκολο το έργο της για πρόκριση, σε έναν θεωρητικά βατό όμιλο. 

EURO 2024: Έτσι έφτασε η Ρουμανία στη νίκη επί της Ουκρανίας

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Ουκρανοί είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά ήταν ανούσιοι και δεν απειλούσαν τους καλά οργανωμένους Ρουμάνους. Αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους τυπικά γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν να γίνονται πιο επιθετικοί και το βασικότερο, ξεκίνησαν να δοκιμάζουν τα πόδια τους από μακριά.


Έτσι άνοιξε και το σκορ στο 29ο λεπτό με γκολ-ποίημα ο Στάντσιου. Από πίεση στην αντίπαλη περιοχή, η μπάλα έμεινε «ζωντανή» σε μια επικίνδυνη ζώη, ο Λούνιν έκανε λάθος πάσα σε συμπαίκτη του, ο Μαν και βρήκε τον επερχόμενο συμπαίκτη του, που με ασύλληπτο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της αντίπαλης εστίας, ουσιαστικά στην πρώτη φάση των Βαλκάνιων στο παιχνίδι.

Στο 38' Τσιγκάνκοφ και Μούντρικ δεν κατάφεραν να κάνουν το σουτ, ενώ είχαν καλές προϋποθέσεις. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα πέρασε στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Μαν σούταρε, ωστόσο η κόντρα στον Ματβιένκο, απέτρεψε για ελάχιστα το 2-0.

Ένα λεπτό αργότερα (39') ο Στάντσιου προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λούνιν και έφυγε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τους Ουκρανούς να κυκλοφορούν την μπάλα και να ψάχνουν ανοιχτούς χώρους, αλλά στο 53' δέχθηκαν και δεύτερο σοκ, με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο. Ο Μάριν, επίσης με σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του.


Το κακό... τρίτωσε για την Ουκρανία τέσσερα λεπτά αργότερα (57'), με τον Μαν να κάνει... βόλτα στην αντίπαλη περιοχή με υπέροχη ενέργεια και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ντράγκους, ο οποίος σε άδεια εστία έκανε το 3-0. Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι τέλους παρά τις προσπάθειες των τυπικά φιλοξενούμενων να μειώσουν έστω την έκταση της ήττας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου