Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024

4 οικονομικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι μια καλή ευκαιρία για αποδράσεις σε κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.






 

 


Η 28η Οκτωβρίου φέτος πέφτει Δευτέρα, δίνοντας την ευκαιρία σε γονείς και εργαζόμενους για μια σύντομη απόδραση από τις καθημερινές υποχρεώσεις τους.

 

Οι επιλογές που ανοίγονται μπροστά στους υποψήφιους εκδρομείς είναι πολλές. Για εκείνους που η ευελιξία είναι το Α και το Ω, οι εκδρομές στο εσωτερικό σε προορισμούς που προσεγγίζονται οδικώς είναι ίσως η μοναδική επιλογή.


Για τους πιο περιπετειώδεις, εκείνους που μπορούν ξεκλέψουν μια – δυο ώρες από τη δουλειά τους και δεν χρειάζεται να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους με εκείνο των παιδιών τους, η Ευρώπη προσφέρει πολλές επιλογές, ιδιαίτερα αν κατευθύνεστε από ένα μεγάλο αστικό κέντρο σε ένα άλλο.

4 προορισμοί για ένα αξέχαστο φθινοπωρινό τριήμερο








00:00PreviousPlayNext


00:00 / 00:43
MuteSettingsFullscreen
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player


Μπολόνια

Η città rossa (κόκκινη πόλη) ή grassa (χοντρή) είναι μια πόλη που προστέθηκε πρόσφατα στον ταξιδιωτικό χάρτη των Ελλήνων στην Ιταλία. Η πόλη – πύλη του ιταλικού Βορρά, ένα στολίδι αρχιτεκτονικής και πρωτεύουσα της ιταλικής γαστρονομίας προσφέρει άπειρες ευκαιρίες για εξερευνήσεις και απολαύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του περιορισμένου μεγέθους της και τη εύκολης πρόσβασης στο ιστορικός κέντρο.


Για όσους επιλέξουν την Μπολόνια για το τριήμερο, μερικές πληροφορίες:

1. Έχει περισσότερες στεγασμένες στοές από κάθε άλλη πόλη, συνολικού μήκους άνω των 38 χιλιομέτρων

2. Το πανεπιστήμιο της πόλης είναι το αρχαιότερο στον κόσμο με έτος ίδρυσης το 1088.


3. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και χαρακτηρίζεται από τις κόκκινες στέγες, από τις οποίες η πόλη το παρατσούκλι rossa.

4. Η γαστρονομική σκηνή της πόλης είναι η πιο «ζωντανή» στην Ιταλία και βασικό στοιχείο της κουλτούρας της.

Για τη Μπολόνια από την Αθήνα πετάει απευθείας μόνο η Aegean

Βαρσοβία


Μπορεί η πρωτεύουσα της Πολωνίας να μην έχει τη χάρη της Κρακοβίας, όμως, η Παλιά Πόλη που ξαναχτίστηκε πέτρα πέτρα μεταπολεμικά στα αρχικά σχέδια του 18ου αιώνα αποπνέει μπαρόκ γοητεία και τα σοβιετικής εποχής μπλοκ κατοικιών στην περιοχή που εκτείνεται παραποταμίως δεξιά όχθη του Βιστούλα κρύβουν στα έγκατά τους γκαλερί, μπαρ, μουσικές σκηνές, θέατρα και εστιατόρια.

Η Βαρσοβία προσφέρεται για «ανήσυχους» ταξιδιώτες που θα τους συγκινήσει η αντιφατική προσωπικότητα της πόλης: Η γραφική «»ιλουστρασιόν» ιστορική περιοχή και η παλλόμενη δεξιά όχθη, όπου έχουν βρει στέγη μουσικοί, ζωγράφοι, σεφ, θεατρικές ομάδες και δημιουργικές κολεκτίβες.

Για τη Βαρσοβία από την Αθήνα πετάνε οι εταιρίες Aegean, LOT, Ryanair.


Μάλτα

Το Νησί των Ιπποτών, όπως το γνωρίζουν πολλοί, είναι μια γεωγραφική και πολιτιστική παραφωνία στη μέση της Μεσογείου. Η ταραχώδεις ιστορία, που φτάνει μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα αποτυπώνεται στις προσόψεις των κτηρίων, στην γλώσσα, η οποία είναι μείγμα αραβικών και λατινικών, και στην κουζίνα.

Η Μάλτα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που βομβαρδίστηκε όσο καμία άλλη από τις δυνάμεις του Άξονα στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέρος του βρετανικού στέμματος ως το 1964 και διεθνές hot spot κατασκοπευτικής δραστηριότητας την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Όμως, οι πληγές της Μάλτας είναι μέρος της γοητείας της. Μια περιήγηση στην πόλη είναι ένα παιχνίδι ανακαλύψεων: Από τα πέτρινα κτίρια που παραπέμπουν στη Μέση Ανατολή και το Μαγκρέμπ, στο σικελικό μπαρόκ, τις αναγεννησιακές εκκλησίες, τις δαιδαλώδεις γειτονιές και τις στιβαρές οχυρώσεις.


Για τη Μάλτα από την Αθήνα πετάει απευθείας η Ryanair και η Aegean.

Σόφια

Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας έχει τρία ατού που αξίζει να υπολογίσει ο ταξιδιώτης του σαββατοκύριακου. Μικρή έκταση που επιτρέπει σε κάποιον να περιηγηθεί τα βασικά αξιοθέατα βολτάροντας χαλαρά, εκπληκτικές εκκλησίες που αξίζουν να τις επισκεφτείς ακόμα και αν έχει πάρει διαζύγιο με τα θρησκευτικά, και το όρος Βιτόσα, τον ορεινό όγκο που δεσπόζει στον ορίζοντα της πόλης, το οποίο αλλάζει χρώματα ανάλογα με την εποχή.

Στα ατού της Σόφιας για τους Έλληνες θα πρέπει να συνυπολογιστούν η μικρή απόσταση, το εξαιρετικό φαγητό, ειδικά το φαγητό του δρόμου, οι πίτες και τα κεμπάμπ, καθώς και τα τοπικά εδέσματα, ένας συγκερασμός οθωμανικών και βαλκανικών παραδόσεων που δεν φημίζονται για την ελαφράδα τους αλλά είναι πεντανόστιμα -και οικονομικά.

Για τη Σόφια από την Αθήνα πετάνε οι εταιρίες Aegean, Bulgarian Air, Sky Express

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου