Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024

Καλεσμένη της Εμινέ Ερντογάν σε επίδειξη με παραδοσιακά νυφικά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη - Δείτε εικόνες Σε εκδήλωση της Εμινέ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.




 

 
 
Καλεσμένη της συζύγου του τούρκου προέδρου, Εμινέ Ερντογάν, ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η οποία έδωσε το παρών, στην εκδήλωση «Bridal Treasures: A Journey through Ottoman and Anatolian Dowries» («Νυφικοί Θησαυροί: Ενα Ταξίδι μέσα από τα Οθωμανικά είδη προικός και της Ανατολίας»), που φιλοξενήθηκε στο «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη.


 

Η συνάντηση των δύο πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες και το βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ενδεικτικό αυτού του γεγονότος είναι ότι η Εμινέ Ερντογάν δημοσίευσε στα δικά της προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον θερμό εναγκαλισμό που είχε, με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.


Στις δηλώσεις της, η Εμινέ Ερντογάν στάθηκε στη συμβολική και πολιτιστική αξία που έχουν τα είδη προικός τα οποία κατασκευάζονται στην Τουρκία. Οπως εξήγησε στη σύντομη ομιλία της η σύζυγος του τούρκου προέδρου, «η παράδοση της προίκας υπερβαίνει την απλή προετοιμασία για το νέο σπίτι της νύφης- είναι μια κοινοτική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν η οικογένεια και οι φίλοι, συμβολίζοντας την κοινωνική ενότητα και αλληλεγγύη. Κάθε στάδιο, από τη δημιουργία των αντικειμένων της προίκας μέχρι την παράδοση του νυφικού σεντουκιού, αντανακλά τη βαθιά ριζωμένη πολιτιστική μνήμη της Ανατολίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Πρώτες Κυρίες της Νιγηρίας, του Μαυρικίου, της Βοσνίας, των νησιών Φίτζι, της Γουατεμάλας και της Αλβανίας.

 

 


Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:








New York’ta gerçekleştirdiğimiz “Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk” programında, asırlık hikâyeleri, ilmek ilmek dokunan kültürel mirasımızı paylaştık. Her çeyiz, bir anne yüreğinden kızına uzanan sevgi dolu bir emanet.Her motif, sadece bir süs… pic.twitter.com/xtXs4oGcVx— Emine Erdoğan (@EmineErdogan) September 24, 2024







Tarihte örnek medeniyetler kurmuş, dünyaya yön vermiş toplumlar, geçmişiyle, öz kimliğiyle, kültürel hafızasıyla bağını güçlü tutmuş olanlardır❞Emine Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenen "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu… pic.twitter.com/Waysz5feL9— Halkın Haber Hattı (@halkinhaberhatt) September 24, 2024










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου