Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024

Λύθηκε το μυστήριο: Τόσα έπαιρνε από τη ΝΔ ο Σταν Γκρίνμπεργκ(σσ Ο Οικονομου ειχε πει οτι ...δεν πληρωνεται απο πουθενα.Τσιρκο)




 


 

 


Την ώρα που τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκτοξευτεί, σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό του κόμματος, στα 488 εκατ. ευρώ, λεφτά υπάρχουν και μάλιστα μπόλικα για τις συμβουλές του Σταν Γκρινμπεργκ. 

Σύμφωνα με την ειδική έκθεση εσόδων – δαπανών των πρόσφατων ευρωεκλογών, το κυβερνών κόμμα έδωσε στον κορυφαίο σύμβουλο της επικοινωνίας το ποσό των 94.483,56 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2024, έως τον Ιούνιο του 2024.


Πρόκειται για έξι διαφορετικές συμβάσεις που κυμαίνονται από 14.137,61 ευρώ έως 16.252,30 ευρώ και λύνεται έτσι το μυστήριο σχετικά με τα χρήματα που λάμβανε από τη Νέα Δημοκρατία.



Eidiki Ekthesi Esodwn Dapanwn Euroeklogwn 9 Iouniou 2024 by Newsroom on Scribd  

Υπενθυμίζουμε πως ο Γιάννης Οικονόμου, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε πει στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 πως δεν πληρώνεται από πουθενά. «Όχι, δεν πληρώνεται από πουθενά. Είναι συνομιλητής και γνωστός του πρωθυπουργού από παλιά. Δεν πληρώνεται από κάποιους», είχε πει χαρακτηριστικά σε ερώτηση που δέχθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη ΔΕΘ, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρία χρόνια για να παραδεχθεί επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου πως τελικά πληρώνεται ο κ. Γκρινμπεργκ.


«Πληρώνεται με σύμβαση, η οποία είναι κατατεθειμένη, είναι υπογεγραμμένη και από τη Ν.Δ. και από τον ίδιο, με συγκεκριμένη αμοιβή, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, όπως συνέβη και στις προηγούμενες εκλογές» είχε δηλώσει στις 4 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης και ενώ όλο το προηγούμενο απέφευγε να απαντήσει συστηματικά.

Ο Σταν Γκρίνμπεργκ πληρώθηκε, λοιπόν, το ποσό των 94.483,56 ευρώ για τις υπηρεσίες του το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Αυτό με βάση, όπως προαναφέραμε, την ειδική έκθεση εσόδων – δαπανών των πρόσφατων ευρωεκλογών, διότι, ποιος ξέρει, μπορεί το όνομά του να είναι και σε κάποια άλλη λίστα…
2,7 εκατ. χάλασε η ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Η Νέα Δημοκρατία για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου δαπάνησε το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο της εκλογικής κρατικής χρηματοδότησης που έλαβε ανέρχονταν στα 2,11 εκατ. ευρώ.


Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ δόθηκε για διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ, 822.000 ευρώ σε διαφημίσεις σε Facebook - Google, δημοσκοπήσεις και σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων.

Οι λοιπές προεκλογικές δαπάνες, μεταξύ των οποίων και η σύμβαση με τον Σταν Γκρίνμπεργκ, ανέρχονται σε 484.543 ευρώ, ενώ τα έντυπα κόστισαν 232.617 ευρώ, τα εκλογικά κέντρα 125.241,94 ευρώ και οι χώροι εκδηλώσεων 92.000 ευρώ.

Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου