Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2023

«Πόντιοι Πιλάτοι» Μητσοτάκης - Δένδιας για την τραγωδία στη Λιβύη Οι πέντε αδικοχαμένοι νέοι ενταφιάστηκαν αλλά η πολιτική ηγεσία νίπτει τας χείρας της και αφήνει στο απυρόβλητο τον κύριο υπεύθυνο της τραγωδίας.




ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

 

 


Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην κηδεία των δυο εθελοντών παιδιών της ομογένειας στη Λιβύη και την ολοκλήρωση ταφής και των πέντε Ελλήνων που έχασαν την ζωή τους στο μοιραίο δυστύχημα που έγινε την προπερασμένη Κυριακή στον δρόμο από τη Βεγγάζη προς την Ντέρνα έκλεισε ένας οδυνηρός κύκλος, ωστόσο αυτόματα ανοίγουν δυο άλλοι παράλληλοι κύκλοι. Ο ένας αφορά την τακτική Δικαιοσύνη και τον προσδιορισμό των ποινικών ευθυνών για την οργάνωση και εκτέλεση της αποστολής «αυτοκτονίας». Ο άλλος κύκλος έχει να κάνει με τις κινήσεις που επιβάλλεται να γίνουν στην κορυφή της πολιτικής πυραμίδας με αφορμή την τραγωδία στη Λιβύη, σηματοδοτώντας τη θέση της κυβέρνησης για «μηδενική ανοχή» σε φαινόμενα εγωκεντρισμού και αυτοπροβολής που οδηγούν σε επιπόλαιες ενέργειες με οδυνηρά αποτελέσματα όπως αυτό στην Λιβύη.


Στο παρασκήνιο συνέβησαν πολλά παρατράγουδα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Άμυνας ώστε άμεσα να σταματήσει ο επικίνδυνος κατήφορος… Δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια του ο πρωθυπουργός και τα αυτιά του ο υπουργός Άμυνας για τα όσα αλλοπρόσαλλα συμβαίνουν στην κορυφή της στρατιωτικής πυραμίδας λόγω ακραίων συμπεριφορών που τραυματίζουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.




Έχουν περιέλθει στην κατοχή του iEidiseis συγκλονιστικά στοιχεία και ντοκουμέντα όχι μόνο για την πολύνεκρη «εκδρομή» του ΓΕΕΘΑ στη Λιβύη αλλά και για τα όσα πρωτάκουστα ακολούθησαν στα στρατιωτικά νοσοκομεία σε μια προσπάθεια κάποιοι -για την ακρίβεια κάποιος- να αυτοπροστατευτεί, κοινώς όπως λέει ο λαός να σώσει το τομάρι του.

Μην θεωρούν στην κυβέρνηση ότι μπορούν ακόμη για πολύ να κρύβουν κάτι από το χαλί τα αγκάθια στον χώρο της Άμυνας, νομοτελειακά η αντιπολίτευση δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμη σε χειμερία νάρκη.

Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου